Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Stracciatella is er en klassisk italiensk isdessert, som kombinerer fløjlsblød vaniljeis med fine stykker af mørk chokolade. Den delikate balance mellem den cremede base og den sprøde chokolade gør stracciatella is til en favorit hos både børn og voksne. Navnet stammer fra det italienske ord stracciare, der betyder “at rive i stykker” – præcis som den måde chokoladen fordeler sig i isen på.

Stracciatella is er nem at lave hjemme og kræver få ingredienser, men smagen er himmelsk. Den er ideel som en afslutning på et godt måltid eller som en luksuriøs sommerforkælelse i solen. For at opnå den autentiske smag anbefales det at bruge en god vanilje og mørk chokolade af høj kvalitet.

Du kan servere stracciatella is alene eller sammen med friske bær, en sprød småkage eller et skvæt espresso for en italiensk affogato-oplevelse. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på is her.
Stracciatella is
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 1 liter
Kalorier pr. portion 3484

Ingredienser

Ismasse

  • 4 stk æggeblommer
  • dl sukker
  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 1 stk vaniljestang

Fyld

  • 100 g chokolade - mørk - fint hakket

Chokoladesauce

  • 100 g chokolade - mørk
  • dl piskefløde
  • 10 g smør

Sådan gør du
 

  • Æggeblommer og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
  • Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker.
  • Mælk, fløde og vanilje kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
  • Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
  • Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
  • Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.

Chokoladesauce

  • Chokoladen deles i mindre stykker og kommes i en skål.
  • Fløden bringes i kog i en gryde ved jævn varme.
  • Den varme fløde hældes over chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt den bløde smør og rør til den er opløst.
  • Chokoladesaucen køles af til stuetemperatur.

Is på ismaskine med kompressor

  • Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og chokoladesaucen røres i isen. Isen fryses i yderligere 1-2 timer. (Gerne længere)
  • Den fint hakkede chokolade kommes i ismaskinen når der er 10 minutter tilbage af tiden.

Is uden ismaskine

  • Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller.
  • Den fint hakkede chokolade og chokoladesaucen røres i når isen har konsistens som en softice.
  • Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)

Tips og noter

  • Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
  • 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
  • Opskriften giver 1-1½ liter is.
  • 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken.
  • Hvis chokoladesaucen bliver for stiv, så kan man give den 30 sekunder i mickroovneen.

Næringsindhold

Serving: 1literKalorier: 3484kcalKulhydrater: 244gProtein: 47gFedt: 263gMættet fedt: 156gFlerumættet fedt: 12gEnkeltumættet fedt: 74gTransfedt: 1gKolesterol: 1278mgNatrium: 372mgKalium: 2263mgFiber: 22gSukker: 198gVitamin A: 7514IUVitamin C: 3mgCalcium: 824mgJern: 26mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering