Giv din stemme.
Spareribs med BBQ marinade er den ultimative opskrift til grillentusiaster og kødelskere. De saftige ribben bliver først langsomt tilberedt, så kødet bliver mørt og nemt falder af benene, hvorefter de grilles eller bages med en sød, røget og krydret BBQ marinade, som giver dem den helt rigtige smag og lækre karamellisering.
Spareribs med BBQ marinade er perfekte til sommerens grillfester, men kan også tilberedes i ovnen og give smagen af sommer hele året rundt. Marinaden er nøglen. Vores hjemmelavede marinade er lavet med bl.a. ketchup, brun farin, paprika, eddike og lidt chili for varme. Resultatet er spareribs, der er både søde, krydrede og uimodståelige.
Server dine spareribs med BBQ marinade med klassiske tilbehør som coleslaw, majskolber og sprøde fritter for et komplet måltid. Ribbenene er altid et hit, uanset om det er til hverdag eller weekendhygge.
Prøv spareribs med BBQ marinade næste gang du vil imponere dine gæster med noget, der både er rustikt, smagfuldt og nemt at elske. Velbekomme.
Se flere opskrifter til grillen her.
Ingredienser
Kød
- 2 kg spareribs
BBQ mariande
- ½ dl olie - - Jeg bruger raps- eller solsikkeolie. Du kan også bruge olivenolie.
- 2 dl ketchup
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk engelsk sauce - eller worcestershiresauce
- 1 spsk eddike
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk paprika
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
BBQ marinade
- Alle ingredienser røres sammen i en skål. Smag til.
Spareribs
- Fjern den hinde, der sidder på bagsiden af spareribsene.
- Læg spareribs i et stort fad. Dæk fadet med staniol. Tilbered i ovnen ved 175 ℃ almindelig ovn i 3 timer. Du kan også tilbede på grill ved indirekte varme.
- Fjern staniol og drræn væden fra fadet. Pensel kødet med BBQ marinaden. Tilbered i yderligere 15-20 minutter ved 200 ℃ varmluft. Eller til marinaden er lækker brun og brændt.
Tips og noter
- Spareribs bliver også solgt som revelsben eller stegeben.
Næringsindhold
Her er nogle Fun Facts om Spareribs med BBQ marinade:
🐖 Spareribs
- Spareribs stammer oprindeligt fra amerikansk sydstatskøkken, hvor slow-cooking og røgning er en kunstform.
- Navnet “spare” kommer ikke af “at spare”, men fra det gamle engelske ord “spare rib”, som betyder “et udbenet bryststykke”.
- Der findes flere typer ribs – fx baby back ribs, St. Louis ribs og country-style ribs – alle med lidt forskellige mængder kød og fedt.
🔥 BBQ Marinade
- En klassisk BBQ marinade balancerer fire elementer: sødt (f.eks. brun farin eller honning), surt (eddike), salt (soja eller Worcestershire sauce) og røget/krydret (paprika eller chili).
- Mange BBQ sauce-opskrifter inkluderer kaffe eller cola – det hjælper med mørhed og giver dybde i smagen!
🍯 Brun farin
- Brun farin indeholder melasse, som giver marinaden den karakteristiske mørke farve og runde smag.
- Melasse er faktisk et biprodukt fra sukkerproduktion og er rig på mineraler som jern og calcium.
0 kommentarer