Persillesovs er en opbagt hvid sovs med persille. Det er en klassisk sovs i det danske køkken. Det er en nem sovs at lave. Den bliver ofte serveret sammen med kartofler til retter som stegt flæsk og fisk.

Der findes flere forskellige slags persille. Efter min mening er kruspersille den bedste til persillesovs. Den er lidt mildere end f.eks. bredbladet persille. Du kan dog sagtens anvende alle slags persille.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter på sovs her.
Persillesovs
5 fra 1 stemme
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 103

Ingredienser

  • 15 g smør
  • spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 4 dl mælk
  • 1 bundt persille - fint hakket
  • 1 spsk citronsaft - kan udelades
  • 1 tsk sukker - kan udelades
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde eller kasserolle ved middel varme.
  • Tilsæt hvedemel og pisk med et piskeris til det har samlet sig. 
  • Tilsæt vand lidt ad gangen mens du pisker. Det vil være meget tykt i starten men vil blive tyndere efterhånden som du tilsætter væske.
  • Tilsæt derefter mælk lidt ad gangen. Du skal stadig piske.
  • Tilsæt sukker, citronsaft, lidt salt og peber.
  • Lad sovsen småsimre i 4-5 minutter. Stadig under omrøring.
  • Vend den friskhakkede persille i sovsen.
  • Lad sovsen simre i yderligere 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Du kan tilsætte en lille smule fløde til sovsen. Det giver en mere cremet sauce.
  • Der findes forskellige slags persille. De kan alle bruges, men det bedste resultat bliver ved at lave persillesovsen af kruspersille.
  • De fleste kan godt lide persillesovs. Det bliver ofte serveret sammen med stegt flæsk eller stegt rødspætte.
  • Du kan sagtens genopvarme denne sovs. Det anbefales at du køler sovsen hurtigt ned, hvis den skal gemmes.
  • Det er vigtigt, at du skyller den friske persille grundigt inden brug. Det skyldes at der kan være jordbakterier tilstede.
  • Hvis du vil lave persillesovs uden mælk, så pisker du blot persillesovsen op med enten kogevandet fra kartofler eller bouillon.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 103kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 667mgKalium: 226mgFiber: 1gSukker: 6gVitamin A: 1393IUVitamin C: 21mgCalcium: 138mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering