Spaghetti cacio e pepe er en lækker italiensk delikatesse. Dyk ned i den autentiske italienske smag med vores spaghetti cacio e pepe. Denne enkle, men uimodståelige ret har sit navn fra sine nøgleingredienser – cacio, en form for pecorino-ost, og pepe, der betyder peber på italiensk.

Vores opskrift bringer den italienske gadekøkkenoplevelse direkte ind i dit køkken. De al dente kogte spaghetti bliver badet i en himmelsk kombination af revet cacio og friskkværnet sort peber. Hver bid er en symfoni af cremethed, saltet fra osten og den livlige varme fra peberen.

Spaghetti cacio e pepe er ikke kun en ret, det er en hyldest til enkelhedens magi i italiensk madlavning. Serveret med et drys ekstra cacio og peber bliver denne ret en gastronomisk rejse til Italiens hjerte. Buon appetito!

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Spaghetti cacio e pepe
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 647

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 2 tsk peber - friskkværnet
  • 20 g smør
  • 2 dl pastavand
  • 150 g Grana padano - eller anden hård ost (Se noter)

Sådan gør du
 

  • Spaghettien koges efter anvisning på pakken. Dog må den gerne være lettere undertilberedt. Kog den derfor gerne 1-2 minutter kortere end angivet.
  • 2-3 dl af kogevandet fra spaghettien gemmes inden vandet hældes fra. Spaghettien drænes derefter i et dørslag.
  • Varm en stor sauterpande eller gryde op til middel varme. Kværn masser af frisk peber ned i gryden og rist i 1-2 minutter.
  • Kom smør på panden og lad det bruse op, uden at det tager farve.
  • Kogevand, spaghetti og revet ost kommes på panden. Rør sammen indtil varmen får osten til at smelte. Det skal gerne blive til en cremet ostesauce, der samler sig om spaghettien.
  • Anret spaghettien med ekstra revet ost og et ekstra drys peber.

Tips og noter

  • Det er vigtigt at bruge kogevandet fra pastaen, da stivelsen i vandet er med til at jævne ostesaucen.
  • Du kan bruge de fleste hårde oste til denne ret. Vælg en ost som du kan lide. Her er nogle forslag:
    • Parmigiano-Reggiano eller parmesan er en hård ost af komælk. Revet parmesanost bruges ofte på pastaretter.
    • Pecorino Romano er en ret hård, italiensk fåremælksost, der minder om Parmeggiano eller Parmesan ost. Pecorino har en markant og salt smag, der er ideel til at rive over en pasta eller pizza.
    • Grana Padano er en ost med oprindelse i Po-dalen i det nordlige Italien, der ligner Parmigiano-Reggiano. Der er mindre strenge regler for dens produktion sammenlignet med Parmigiano-Reggiano. Denne hårde ost med smuldrende tekstur er lavet med upasteuriseret komælk, der er semi-skummet gennem en naturlig cremeproces. Den egner sig glimrende til pasta eller pizza. Den er ofte et billigere alternativ.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 647kcalKulhydrater: 95gProtein: 30gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 36mgNatrium: 643mgKalium: 316mgFiber: 4gSukker: 4gVitamin A: 418IUCalcium: 473mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering