Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Solæg er en klassisk syd- og sønderjysk specialitet, der især nydes som en velsmagende snack til en god øl. Disse saltsyltede æg har en karakteristisk smag og er kendt for deres intense farve og krydrede tilbehør. Retten er enkel at lave, men kræver lidt tålmodighed, da æggene skal trække i saltlagen i flere dage for at opnå den rette smag.

Når du laver solæg, koges æggene først hårdkogte, hvorefter de knækkes let og lægges i en lage lavet af vand, løg og salt. Man kan også tilsætte krydderier som fx laurbærblade, peberkorn og sennepsfrø. Efter 5-7 dages trækning er æggene klar til servering. Dette er en basisopskrift uden krydderier. Æggene bliver stadig utroligt lækre. De er perfekte til påskebordet. De er både velsmagende og flotte.

Server dine solæg med sennep, karry, rå løg og eventuelt en lille snaps ved siden af. De er perfekte som snack på frokostbordet eller til en hyggelig aften med venner. Når man først har smagt hjemmelavede solæg, forstår man hurtigt, hvorfor de har fået kultstatus blandt elskere af det gode, salte køkken. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til påskebordet her.
Solæg
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 days
Antal 10 solæg
Kalorier pr. portion 63

Ingredienser

  • 10 stk æg
  • skallerne af 2-3 løg
  • 4 spsk salt
  • 1 l vand

Sådan gør du
 

Forberedelse af æg

  • Æggene koges i 20 minutter. Skyl efterfølgende æggene i koldt vand.
  • Knus skallen let og læg dem i et stort sylteglas. Skallen skal ikke fjernes, blot have revner i.

Lage

  • Kog vandet op med salt og løgskaller. Lad lagen koge i 3-4 minutter.
  • Lad saltlagen køle af og hæld den over æggene. Det er vigtigt at lagen dækker æggene helt.

Samling

  • Stil æggene i køleskabet. De skal stå i minimum 2-3 dage, inden de kan serveres.

Tips og noter

  • Man kan bruge både skaller fra alimindelige gule løg eller rødløg. Det giver æg med flotte farver.
  • Prøv at tilsætte nogle krydderier som laurbærblade, peberkorn eller sennepsfrø. Det giver nogle dejligt krydderede æg. De smager dog utroligt lækkert i sig selv.
  • Disse solæg kan holde sig 2-3 uger i køleskabet.

Næringsindhold

Serving: 1ægKalorier: 63kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 62mgKalium: 61mgSukker: 0.2gVitamin A: 238IUCalcium: 25mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering