Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Linsebøffer er et lækkert og mættende vegetarisk alternativ til bøffer af oksekød. De er fyldt med proteiner og fibre, og de er nemme at lave hjemme.

Denne ret er perfekt til en travl hverdag, da den kan laves på under 30 minutter. Du skal blot koge linserne, mose dem, blande dem med krydderier og andre ingredienser, og forme dem til bøffer.

Linsebøffer kan steges på en pande, grilles eller bages i ovnen. De kan serveres i burgerboller med salat og dressing, eller de kan serveres med ris, pasta eller kartofler.

Linsebøffer er en lækker og nem vegetarisk ret, der er perfekt til hele familien. Prøv dem i dag og oplev den perfekte kombination af linser, krydderier og andre ingredienser.

Linsebøffer er en alsidig ret, der kan laves på mange forskellige måder. Eksperimenter med forskellige ingredienser. Dette er vores opskrift. Vi håber, at du kan lide dem. Velbekomme.

 

Se flere vegetaropskrifter her.
Linsebøffer
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 8 bøffer
Kalorier pr. portion 357

Ingredienser

Fars til linsebøffer

  • 200 g røde linser - tørrede
  • 1 stk gulerod - revet
  • 1 stk løg - fint hakket eller revet
  • 2 fed hvidløg - fint hakket eller presset
  • 100 g Parmigiano Reggiano - revet
  • 2 stk æg
  • 1 dl havregryn
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Panering

  • 1 dl panko rasp
  • 1 dl Parmigiano Reggiano - revet

Til stegning

  • 2 spsk olie - smagsneutral
  • 30 g smør

Sådan gør du
 

  • Linserne skylles i en sigte under rindende vand. Linserne koges uden salt i rigeligt vand, til de er møre. Vi koger dem i ca. 7-10 minutter. Derefter hældes vandet fra. Lad dem dryppe helt af i en sigte.
  • Kom de kogte linser i en skål og tilsæt resten af ingredienserne til farsen. Rør farsen godt sammen og lad den hvile i 15-30 minutter.
  • Revet Parmigiano Reggiano og panko rasp blandes på en tallerken til panering.
  • Linsefarsen formes som bøffer og vendes i raspblandingen.
  • Varm en pande godt op med olien og smørret. Steg bøfferne ca. 5 min. på hver side ved middel/høj varme. Steg evt. bøfferne over flere gange, hvis de ikke kan være på panden.
  • Disse linsebøffer er lækre som burgerbøffer eller med kartofler og grøntsager. De kan også serveres sammen med en lækker salat.

Tips og noter

  • Ønsker du et mere fedtfattigt altrernativ, så kan du vælge at stege linsebøfferne i mindre fedtstof, men det gør dem mindre sprøde.
  • Vi har brugt Parmigiano Reggiano, men du kan bruge andre ost fx Grana padano feta, cheddar eller mozzarella.
  • Du kan bruge mange forskellige grønsager, pastinak, jordskokker, squash, rødbede m.fl. I denne opskrift har vi brugt ca. 100 g gulerod.
  • Du kan bruge almindelig løg eller rødløg til denne opskrift.
  • Prøv at tilsætte lidt ekstra krydret smag til linsebøfferne med 2 spsk friskrevet ingefær. Det er virkelig lækkert. Du kan også tilsætte lidt chilipulver eller cayennepeber. Det giver et lækkert "kick".
  • Linsefarsen kan fryses
  • Server disse som burgerbøffer.
  • Hvis farsen er for flydende, så kan du tilsætte lidt rasp eller mere hvedemel til farsen og lade den hvile i yderligere 5-10 minutter. Det vil give en mere fast fars, der er nemmere at arbejde med.

Næringsindhold

Serving: 1bøfKalorier: 357kcalKulhydrater: 31gProtein: 20gFedt: 17gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 81mgNatrium: 1076mgKalium: 461mgFiber: 11gSukker: 3gVitamin A: 2432IUVitamin C: 4mgCalcium: 329mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *