Kylling i paprika er en lækker og smagfuld ret. Den har været en fast del af vores faste retter herhjemme i mange år. Retten stammer oprindelig fra Ungarn, hvor de kalder retten for “Paprikás Csirke”. Det er på mange måder en spændende og velkrydret ret. I Ungarn serveres ofte galuska til. Det er en slags pasta lavet af mel, æg og salt.

Sovsen er tilbøjelig til at skille. Af samme grund er der mange ungarer der blender saucen med en stavblender. Man tager simpelthen kyllingen op, når retten er færdig og blender saucen. Bagefter kommes kyllingen tilbage i saucen inden servering. 

Alternativt kan man bruge halvt creme fraiche 38% og halvt creme fraiche 18%, hvis man vil undgå at den skiller. Det ekstra fedme forhindrer saucen i at skille. 

Jeg håber, at I vil nyde denne ret med kylling i paprika. Du finder flere opskrifter med kylling her. Velbekomme.

Kylling i paprika
4.8 fra 4 stemmer
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 466

Udstyr

  • 1 Sauterpande

Ingredienser

  • 1000 g kyllingeunderlår
  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 1 spsk paprika
  • 1 stk peberfrugt - grøn
  • 1 stk peberfrugt - rød
  • 140 g tomatpuré
  • 3 dl bouillon
  • dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Løget pilles og hakkes.
  • Varm fedtstoffet i sauterpanden. Svist løgene ved middel varme.
  • Drys paprika over. Og kom kyllingelårene i panden. Skru evt. lidt op for varmen. Kyllingen må gerne tage lidt farve.
  • Skær peberfrugterne i mindre stykker og fjern kerner.
  • Tilsæt peberfugter, tomatpuré, bouillon, og creme fraiche. Krydder med salt og peber og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter.
  • Serveres med kartofler, ris eller kartoffelmos.

Tips og noter

  • Paprikás Csirke er den lokale betegnelse for denne spændende og velkrydrede ret fra Ungarn.
  • Sovsen er tilbøjelig til at skille. Hvis du vil undgå at den skiller, så kan du bruge halvt creme fraiche 38% og halvt creme fraiche 18%.
  • Der mange ungarer der blender saucen med en stavblender. Man tager simpelthen kyllingen op, når retten er færdig og blender saucen. Bagefter kommes kyllingen tilbage i saucen inden servering. Det forhindrer også saucen i at skille.
  • I Ungarn serveres ofte galuska til. Det er en slags pasta lavet af mel, æg og salt.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 466kcalKulhydrater: 13gProtein: 33gFedt: 31gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 190mgNatrium: 1061mgKalium: 850mgFiber: 3gSukker: 8gVitamin A: 3370IUVitamin C: 82mgCalcium: 104mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering