Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Gryderet med hakket kylling er en fyldig og smagfuld ret, der kombinerer saftigt kyllingekød med en cremet sauce og masser af lækre grøntsager. Det er en perfekt hverdagsret, der mætter godt og samtidig er nem at lave.

For at lave denne gryderet med hakket kylling starter du med at stege bacon i en stegegryde, så det bliver sprødt. Herefter tilsættes løg, chiliflager og champignoner, som sautéres, indtil de er bløde og aromatiske. Hakket kylling kommes i gryden og steges til det er gennemstegt. Næste skridt er at tilføje gulerødder, kartofler, paprika, tomatpuré, bouillon, salt og peber, hvorefter retten får lov til at simre i 10 minutter.

For at give gryderetten en cremet konsistens blandes mælk og majsstivelse, som derefter tilsættes. Retten får lov at koge videre, indtil kartofler og gulerødder er møre. Smag til med ekstra salt og peber efter behov.

Denne gryderet med hakket kylling serveres bedst med ris, friskbagt flütes og en sprød grøn salat for at fuldende måltidet. En nem og lækker ret, der passer perfekt til en hyggelig aften med familien. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med kylling her.
Gryderet med hakket kylling
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 498

Ingredienser

  • 100 g bacon - i små tern
  • 1 stk løg - hakket
  • 2 tsk chiliflager
  • 3 stk champignoner - i små tern
  • 350 g hakket kylling
  • 2 stk gulerødder - i små tern
  • 3 stk kartofler - i tern
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk majsstivelse

Sådan gør du
 

  • Bacon steges 2-3 minutter ved middel varme i en stegegryde.
  • Tilsæt løg, chiliflager og champignoner. Steg videre i 5-6 minutter.
  • Tilsæt hakket kylling. Steg til det er gennemstegt.
  • Tilsæt gulerødder, kartofler, paprika, tomatpuré, bouillon, salt og peber. Bring retten i kog og lad den koge i 10 minutter.
  • Rør mælk og majsstivelse sammen i en kop til det er uden klumper. Hæld det i gryden og rør sammen. Lad retten koge videre til gulerødder og kartofler er møre.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med ris, flütes og en grøn salat.

Tips og noter

  • Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager til denne ret. Det vil give en sundere og stadig lækker ret.
  • Prøv at tilsætte lidt cocktailpølser. Det er rigtig lækkert.
  • Pynt med lidt persille eller frisk basilikum. Det giver et flot resultat.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 498kcalKulhydrater: 49gProtein: 34gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 108mgNatrium: 1332mgKalium: 1789mgFiber: 7gSukker: 10gVitamin A: 7259IUVitamin C: 37mgCalcium: 126mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering