Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Cæsarsalat er en klassiker, der kombinerer sprød salat med en cremet og smagfuld dressing. Denne ikoniske salat er enkel, men alligevel fuld af raffinerede smagsnuancer, der gør den populær både som hovedret og tilbehør.

Grundlaget for en god cæsarsalat er sprød romainesalat, der suppleres med knasende croutoner og friskrevet parmesanost. Dressingen er salatens stjerne, det er en lækker cremet dressing, med en skøn karakteristisk umami-smag.

Hvis du vil gøre din cæsarsalat ekstra fyldig, kan du tilsætte stegt eller grillet kyllingebryst, som i denne opskrift. Man  kan også tilsætte sprød bacon eller endda stegte rejer. Server den gerne med et stykke lunt brød for en komplet og mættende måltid.

Cæsarsalat er et oplagt valg, når du ønsker noget let, men stadig smagfuldt. Den kan nemt tilpasses efter smag og er lige velegnet til hverdag og festlige lejligheder. En tidløs favorit, der aldrig skuffer. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på salater her.
Cæsarsalat
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 733

Ingredienser

Kød

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 spsk olie - til stegning

Salat

  • 1-2 stk romainesalat - eller hjertesalat - skyllet grundigt
  • 60 g parmesan - skråret i flager

Dressing

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 stk ansjosfileter
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 30 g parmesan - revet
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt - fint
  • peber - friskkværnet

Croutoner

  • 4 skiver lyst brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du
 

Kød

  • Varm lidt olie på en pande. Kyllingen krydres med salt og peber. Steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte.

Croutoner

  • Brødet skæres ud i små tern og vendes med hvidløgspulver, olivenolie, salt og peber.
  • På panden: Brødternene ristes sprøde på en varm pande med smeltet smør eller olie. Rør undervejs.
    I ovnen: Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 ℃ varmluft i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
    I airfryer: Bag dem i airfryer ved 180 ℃ i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Ryst kurven når halvdelen af tiden er gået.
  • Lad dem køle lidt af inden servering.

Dressing

  • Alle ingredienserne til dressingen kommes i en blender og blendes til en cremet masse. Hvis dressingen er for tyk, så justeres konsistensen med koldt vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Anretning

  • Salaten rives i grove stykker og lægges på en tallerken. Anret den stegte kylling oven på salaten. Drys med croutoner og flager af parmesan. Slut af med en generøs mængde af den lækre dressing.

Tips og noter

  • 1 dl mayonnaise kan erstattes med 1 æggeblomme, 1 dl olie, 1/2 tsk sennep og 1/2 tsk eddike.
  • Cæsar salat er oprindelig skabt af Caesar Cardini. Han var en italiensk immigrant, der drev restauranter i Mexico og USA.
  • Cæsar dressingen kan gemmes i et glas med låg i køleskabet. Den kan holde sig i 4-5 dage.
  • Der kan være meget stor forskel på hvor store romainesalathoveder er. Hvis det er de små hoveder skal man beregne 1/2 - 1 hovede pr. person. Hvis det er store hoveder, så kan et enkelt hoved række op til 4-6 personer.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 733kcalKulhydrater: 21gProtein: 64gFedt: 43gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 16gEnkeltumættet fedt: 14gTransfedt: 0.1gKolesterol: 178mgNatrium: 1255mgKalium: 1368mgFiber: 5gSukker: 4gVitamin A: 13899IUVitamin C: 13mgCalcium: 375mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering