Panna cotta er en virkelig lækker og cremet italiensk dessert. Den er lavet af fløde og har en lækker smag af vanilje. Vi serverer den med en skøn og forfriskende bærcoulis.
Panna cotta kan oversættes til “kogt fløde”. Det er en slags fløderand eller flødebudding. Den laves ved at koge fløde op med sukker og vanilje. Det er måske en af de nemmeste desserter du kan lave. Den er utroligt nem og så kan den laves dagen i forvejen. Dette gør det til en oplagt dessert at lave, hvis du får gæster og gerne vil imponere. Det eneste man skal være opmærksom på, er at man rører konstant i fløden under opvarmning, da den ellers kan brænde på. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se alle vores desserter her.
Ingredienser
Panna cotta
- 5 dl fløde
- 1 stk vaniljestang
- 1 dl sukker
- 2 blade husblas
Bærcoulis
- 100 g frosne hindbær
- 50 g sukker
Pynt
- 50 g friske hindbær
- 20 g hvid chokolade
Sådan gør du
Panna cotta
- Læg husblas i kold vand i min. 10 min.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem en smule sukker.
- Kom vaniljekornene og vaniljestangen op i en gryde.
- Tilsæt sukker og fløde.
- Bring det i kog under omrøring.
- Tag gryden af varmen.
- Tag husblasen op af vand og tilsæt det den varme fløde.
- Rør rundt til husblasen er helt opløst.
- Fordel det i 4 glas og stil det i køleskabet i min. 4 timer.
Bærcoulis
- Kom de frosne bær og sukker i en gryde og bring det i kog uden omrøring.
- Lad det koge i ca. 5 min og lad det køle af.
Pynt
- Fordel bærcoulis over glasene med panna cotta.
- Pynt med friske hindbær og lidt hvid chokolade.
Tips og noter
- Vi har brugt hindbær, men du kan bruge lige de bær du har lyst til.
- Vi har brugt en vaniljestang men du kan godt bruge vaniljesukker i stedet for.
- 1 vaniljestang svarer til 2 tsk vaniljesukker.
0 kommentarer