Blåbærmuffins er en virkelig saftig og lækker kage. De har en skøn smag og duft af vanilje og indeni gemmer der sig de lækreste søde blåbær. Det bliver ikke meget bedre end det.
Disse muffins holder sig lækre og fugtige i 2-3 dage uden problemer. De bliver ikke det mindste tørre. Du kan blot have dem stående utildækket på køkkenbordet. Nemmere bliver det ikke.
Vi bruger friske blåbær. Du kan selvfølgelig sagtens bruge frosne blåbær. Du skal blot tø bærene op og lade dem dryppe af, da dine muffins ellers bliver for våde.
Denne opskrift giver 12 lækre muffins. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere bageopskrifter her.
Ingredienser
Dej
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- ½ tsk salt - fint
- 1 dl mælk
- 2 stk æg
- 100 g smør - smeltet
- 200 g blåbær
Drys
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
- Blåbærrene skylles, tørres og pilles rene.
- Mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt blandes sammen i en stor skål.
- Mælk og æg piskes let sammen med en gaffel i en lille skål.
- Hæld mælk, æg og det smeltede smør ned til melblandingen. Rør dejen let sammen med en dejskraber.
- Blåbærene vendes forsigtigt i dejen hele.
- Dejen fordeles i muffinsforme og drys med sukker. Brug papir muffinsforme i en muffin bageplade.
- Kagerne bages i en forvarmet ovn i 20-25 mintter ved 200℃.
- Tag muffins ud af metalformen og lad dem afkøle på en rist.
Tips og noter
- Jeg bruger en muffinform i metal. Det giver høje og pæne muffins. Den stabile muffinform forhindrer dine muffins i at "flyde ud" og blive flade.
- For nemhed skyld kommer jeg papirforme ned i metalformen. Det gør det nemmere at fjerne og opbevare kagerne.
- Til drys kan du eventuelt bruge perlesukker eller kanelsukker.
- Disse blåbærmuffins opbevares bedst utildækket. De kan holde i 2-3 dage.
- Du kan både bruge friske blåbær eller blåbær fra frost. Bruger du blåbær fra frost skal de tø op og dryppe af i en si.
0 kommentarer