Mongolian Beef Noodles er en klassisk nudelret med det lækreste oksekød. Kødet er helt mørt og med masser af smag. Det bliver ikke meget bedre. 

Denne ret er nem og hurtig at lave. Det gør den perfekt til den travle familie. Det er klart en af vores hverdagsfavoritter. Vi serverer ofte Mongolian Beef Noodles sammen med en klassisk grøn salat. Det er vildt lækkert.

Hvis du ikke serverer salat til, kan du i stedet tilsætte flere grøntsager. Prøv med søde ærter eller broccoli. Det er vildt lækkert. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere opskrifter med nudler her.
Mongolian Beef Noodles
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 753

Ingredienser

  • 400 g flanksteak
  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg - Skåret i halve ringe
  • 2 stk gulerødder - Skrællet og skået i strimler
  • 2 spsk ingefær - Skåret i små stykker
  • 2 fed hvidløg - Skåret i små stykker
  • 400 g nudler
  • 2 stilke forårsløg - skåret i ringe
  • 1 stk rød chili - Skåret i små ringe

Marinade

  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk kineskisk Shaoxing vin
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 spsk majsstivelse

Sauce

  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl bouillon - hønse-, okse- eller grøntsagsbouillon
  • 3 spsk østerssauce
  • 3 spsk brun farin
  • 2 spsk kineskisk Shaoxing vin

Sådan gør du
 

  • Oksekødet skæres i tynde skiver og blandes med ingredienserne til marinaden i en lille skål. Stil skålen til side i 5 minutter.
  • I en separat skål blandes ingredienserne til saucen og blandes godt. Sæt til side til senere.
  • Nudlerne koges efter anvisning på pakken. Dræn i et dørslag og skyl over med koldt vand.
  • Varm olien op i en stor wok eller stegepande ved høj varme. Tilsæt løg, gulerødder, ingefær og hvidløg og steg i cirka et halvt minut.
  • Tilsæt herefter oksekødet og fordel strimlerne ud i gryden så meget som muligt. Lad oksekødet stege i et minut, før det vendes. Steg i et minut mere, eller indtil du har fået en fin farve på oksekødet.
  • Tilsæt de kogte nudler og saucen. Steg indtil godt blandet og saucen er tyk og blank. Drys forårsløg og chili på toppen og server.

Tips og noter

  • Har du ikke kineskisk Shaoxing vin, så kan dette udelades.
  • Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Prøv med søde ærter eller broccoli. Det er vildt lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 753kcalKulhydrater: 86gProtein: 37gFedt: 28gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 0.05gKolesterol: 60mgNatrium: 4235mgKalium: 828mgFiber: 4gSukker: 14gVitamin A: 5275IUVitamin C: 22mgCalcium: 125mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering