Ovnbagte kartoffelskiver er nogle lækre bløde kartofler med masser af smag. De er nemme at lave og passer som tilbehør til mange forskellige retter. Dette er velegnet til en lækker steg og en salat. Både til hverdag og til gæster.
Du kan bruge alle slags kartofler til denne ret. Vi laver denne ret hele året, da man ikke behøver at anvende nye kartofler.
Vi har brugt rosmarin. Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre krydderurter eller krydderier, hvis du vil det. Prøv f.eks. med timian.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter med kartofler her.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 25 g smør - smeltet
- 2 tsk rosmarin
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- 2 tsk salt - groft
- peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i tykke skiver.
- Kartofelskiverne vendes med det smeltede smør, olie og rosmarin.
- Kartofelskiverne krydres med salt og peber.
- Kartoffelskiverne lægges i en bradepande eller et stort indfast fad.
- Stil fadet med kartofler i en forvarmet ovn ved 225 °C varmluft i 15 minutter. Efter 15 minutter vendes kartoflerne og de stilles i ovnen i yderligere 15 minutter. Herefter hældes bouillon det fint hakkede hvidløg ved og kartoflerne stilles igen i ovnen i 15 minutter.Kartofler skal i alt have 45 minutter i ovnen (3*15 minutter).
- Kartoflerne serveres med det samme.
Tips og noter
- Vi har brugt rosmarin. Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre krydderurter eller krydderier, hvis du vil det. Prøv f.eks. med timian.
0 kommentarer