Tiramisu er en lækker italiensk dessert. Den smager skønt af kaffe og vanilje. Desuden har den ofte et hint af alkohol. Vi bruger en mørk rom, men man kan sagtens bruge andet som amaretto eller bourbon. 

Tiramisu er en kage i flere lag. Lagene er skiftevis en ostecreme med vanilje og ladyfingers vædet i kaffe. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager. Ladyfingers er en fransk småkage, som anvendes i flere desserter. Det kan være trifli eller charlotte, samt selvfølgelig tiramisu. I Danmark erstatter vi i nogle opskrifter ladyfingers med makroner.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Du finder flere desserter her.
Tiramisu
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 30 minutter
Hviletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 1 fad
Kalorier pr. portion 3274

Udstyr

  • 1 Lille fad. Vi bruger et fad som er 24*16 cm. Du kan også bruge et som er 20*20 cm.

Ingredienser

Creme

  • 4 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone

Samling

  • 200 g ladyfingers
  • dl kaffe - stærk, gerne espresso. Kold.
  • 3 spsk mørk rom - eller cognac
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du
 

Creme

  • Æggeblommer, sukkker og vaniljesukker piskes til en lys og luftig masse.
  • Mascarpone og æggemasse piskes sammen.
  • Piskefløden piskes til en stiv flødeskum.
  • Flødeskum vendes forsigtigt i æggemassen, til en ensartet tyk creme.

Kaffe

  • Den kolde kaffe og rom blandes i en dyb tallerken eller tilsvarende.

Samling

  • Start med at komme et tyndt lag creme i bunden af fadet. Herefter dyppes ladyfingers i kaffeblandingen og placeres oven på cremen. De skal ligge tæt. Du skal bruge ca. halvdelen af ladyfingers til hvert lag. Der bliver to lag ladyfingers.
    Herefter tager du ca. halvdelen af det resterende creme og smørrer ud over laget af ladyfingers.
    Nu gentages et lag med ladyfingers. Ladyfingers dyppes i kaffeblandingen og placeres oven på cremen.
    Der sluttes af med et lag creme. Vi har brugt en sprøjtepose for at få en pænere afslutning. Man kan selvfølgelig sagtens smørre det på.
    Til slut sies kakaopulver på toppen.
  • Lad kagen hvile i køleskabet 3-4 timer inden servering.

Tips og noter

  • 1 tsk vaniljesukker svarer til 1/2 vaniljestang.
  • Denne portion passer til 6-8 personer.
  • Ladyfingers er en fransk småkage, som anvendes i flere desserter. Det kan være trifli eller charlotte, samt selvfølgelig tiramisu. I Danmark erstatter vi i nogle opskrifter ladyfingers med makroner.
  • Kagen kan holde sig 2-3 dage tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Serving: 1fadKalorier: 3274kcalKulhydrater: 242gProtein: 58gFedt: 221gMættet fedt: 129gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 35gKolesterol: 1687mgNatrium: 527mgKalium: 763mgFiber: 6gSukker: 110gVitamin A: 8484IUVitamin C: 1mgCalcium: 683mgJern: 11mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering