Flæskestegssandwich er en rigtig klassiker fra grillbaren. Det er en lækker sandwich med sødt, salt, sprødt. Den har det hele. Den er blevet serveret ved utallige festivaler. Det vides ikke hvem der opfandt flæskestegssandwichen eller hvornår. Denne lækre sandwich har dog været meget populær på grillbarer og i pølsevogne op gennem 1970’erne, 80’erne og 90’erne. Det er den stadig i dag.
Hvad skal der i en flæskestegssandwich? De klassiske ingredienser er mayonnaise, rødkål og syltede agurker. Men der findes selvfølgelig mange varianter. I stedet for mayonnaise kan man prøve med remoulade, sennep eller pesto. Der er endda nogle som bruger bearnaise sauce. Det er også rigtig lækkert med syltede rødløg, ristede løg. Man kan sagtens komme lidt salat i sin sandwich. Vi kommer nogle gange friske spinatblade eller ruccola salat i. Det er også ret lækkert.
Du finder en opskrift på flæskesteg med sprøde svær her.
Ingredienser
- 1 stk burgerbolle
- 100 g flæskesteg - tilberedt
- 1 spsk mayonnaise - eller aioli
- 1 spsk rødkål
- 4 skiver syltede agurker
Sådan gør du
- Skær stegen i skiver.
- Burgerbollen ristes i ovnen eller på brødristeren. Skær den over og smør både over- og underbollen med mayonnaise.
- Flæskesteg, rødkål og agurkesalat kommes på underbollen og overbollen kommes på som låg.
- Serveres med det samme.
Tips og noter
- Det kan være rigtig lækkert at komme et par skiver æble i. Det giver lidt syre og sødme til din sandwich.
- Prøv at komme lidt syltede rødløg i din sandwich. Det er vildt lækkert.
- Istedet for mayonnaise kan det være lækkert at smøre med remulade, sennep eller pesto.
- Man kan sagtens komme lidt salat i sin sandwich. Vi kommer nogle gange friske spinatblade eller ruccola salat i. Det er også ret lækkert.
0 kommentarer