Fattigmands tournedos er en virkelig skøn ret med kødboller af svinekød svøbt i bacon. Det bliver tilberedt  i en cremet tomatflødesauce med cocktailpølser og champignon. Vi serverer retten med ris og et lækkert flutes. Det er vildt lækkert.

Fattigmands tournedos er inspireret af de dyrere tournedos, der typisk laves af oksemørbrad svøbt i bacon. Fyldet i saucen kan varieres på mange måder. Der kan tilsættes forskellige grøntsager som broccoli, blomkål, gulerødder eller kartofler. Vi elsker denne variant med champignoner og cocktailpølser. Det håber jeg også at I vil. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere klassiske danske retter her.

Fattigmands tournedos
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 855

Ingredienser

Tournedos

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk salt - groft
  • 1 lille løg - fint hakket
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 stk æg
  • ½ dl vand
  • ½ tsk peber
  • 150 g bacon i skiver

Sauce

  • 1 spsk olie - smagsneutral. Fx raps- eller solsikkeolie
  • 200 g champignoner
  • 1 stk hønsebouillonterning
  • 1 dl vand
  • 1 ds hakkede tomater
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk ribsgelé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 200 g cocktailpølser

Sådan gør du
 

Tournedos

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
  • Tilsæt løg, mælk, havregryn, mel æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Del farsen til otte lige store kødboller, der trykkes lidt flade og omvikles med en skive bacon. Læg de otte fattigmands tournedos i et stort ildfast fad.
  • Bag dem i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 200℃ varmluft.

Sauce

  • Champignonerne renses.
  • Sauter champignonerne på en varm pande.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt bouillonterning og vand. Rør til bouillonterningen er opløst.
  • Tilsæt hakkede tomater, madlavningsfløde, tomatpure, ribsgele, salt og peber. Giv det et kort opkog.
  • Hæld saucen i fadet med tournedos.
  • Stil fadet tilbage i ovnen i 20 minutter, stadig ved 200℃ varmluft.
  • Tilsæt pølserne og giv retten yderligere 5 minutter i ovnen.
  • Serveres med ris, flütes og en lækker salat.

Tips og noter

  • Prøv at tilsætte lidt grøntsager. Det kan f.eks. være lækkert med lidt broccoli eller peberfrugt.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 855kcalKulhydrater: 24gProtein: 39gFedt: 64gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 25gTransfedt: 2gKolesterol: 188mgNatrium: 3604mgKalium: 1003mgFiber: 3gSukker: 12gVitamin A: 264IUVitamin C: 14mgCalcium: 115mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering