Hønsekødssuppe er en klassisk dansk ret. Den bruges både som hovedret og som forret. Det er en nem, hurtig og utrolig lækker ret. Det er ikke det hele. Den er også billig og sund. For den travle familie, som gerne vil passe på budgettet, så er denne ret perfekt. Her i efteråret og vinteren, så spiser vi gerne suppe en til to gange om ugen.
I vores familie elsker vi at tage ud, når vejret er godt. Forleden dag tog vi en tur i skoven. Det var en rigtig dejlig dag. Vi fik samlet en masse kastanjer. Det var super hyggeligt. Da vi kom hjem, så var vi lidt kolde. Det var super lækkert med varm suppe. Det er noget, som varmer helt ind til knoglerne. Så bliver det ikke hyggeligere.
Jeg håber, at du kan lide denne opskrift. Hvis du kan så tilmeld dig vores nyhedsbrev, eller følg os på de sociale medier. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på suppe her.
Ingredienser
- 3 liter hønsebouillon
- 5 stk kartofler
- 3 stk gulerødder
- 1 stk pastinak
- 1 stk porre
- 100 g suppehorn
- 250 g kødboller
- 150 g melboller
- salt
- peber
Sådan gør du
- Kartoflerne, gulerødderne og pastinak skrælles og og skæres i tern.
- Porre ordnes. Top (De øverste grønne blade) og rod skræres af og kasseres. Porren skylles grundigt. Fjern gerne det yderste lag og kasser. Porren skæres i tynde ringe (2-4 mm).
- Kom din bouillon i en stor suppegryde (5L). Bring i kog.
- Tilsæt kartofler, gulerødder og pastinak. Lad det koge i 5 minutter.
- Tilsæt porre. Lad koge i yderligere 5. minutter.
- Tilsæt suppehorn. Lad koge i 2-3 minutter. Rør i gryden undervejs.
- Tilsæt melboller og kødboller. Lad suppen koge 1-2 minutter. (Hvis dine melboller og kødboller er frosne, så kan det tage et par minutter inden suppen begynder at kog. Tag tid fra at suppen koger igen.)
- Smag til med salt og peber. Serveres med det samme. Server gerne med et flütes.
Tips og noter
- Hvor store eller små du kan lide dine grøntsager er en smagssag.
- Denne ret passer til 4 personer, hvis det serveres som hovedret. Hvis det er til forret, så er der rigeligt til 8-10 personer.
- Du kan sagtens bruge andre grøntsager. Vi kan godt lide at bruge knoldselleri, selleri, hvidkål og persillerod.
0 kommentarer