Koteletter i fad er en klassisk dansk ret. Det er ikke uden grund. Det er nemlig en lækker og velsmagende ret. Det er en relativt billig ret at lave og så er den også nem at lave. Det lækre møre kød og en sauce som er er fuld af kraft og smag.
Der er er mange varianter og mange mennesker har eksperimenteret med forskellige krydderier. Traditionelt består retten af koteletter, fløde, tomat puré, løg, peberfrugter, paprika og champignoner. Du kan derudover tilsætte spidskommen, chili, koriander, hvidløg og andre smagsvarianter, det er smag og behag.
Du kan også bruge koteletter af svinekam eller af nakke. Begge er udmærkede. Vi bruger normalt koteletter af svinekam til denne opskrift. Man kan dog sagtens bruge f.eks. lammekoteletter, kalvekoteletter eller oksekoteletter. Mulighederne er mange.
Her får du vores opskrift på den klassiske danske ret “Koteletter i fad”. Velbekomme.
Du finder flere klassiske danske retter her.
Ingredients
- 500 g koteletter
- 1 spsk olie
- 25 g smør
- 1 stk løg
- 100 g champignoner
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk tomatpuré
- 1 spsk paprika
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Instructions
- Brun koteletterne af i olie og smør på en pande. Krydr med salt og peber. Læg koteletterne i et ovnfast fad når de er brunet godt af. De skal ikke stege færdige. Blot tage farve.
- Rens champignon og skær dem i skiver. Fjern det yderste af løget og skær det i ringe. Rist dem af på panden i 3-4 minutter.
- Fjern skrællen fra hvidløget og skær det i skiver. Kom det på panden og steg videre i 1-2 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, paprika, sukker, salt og peber. Lad det koge ind på panden i 3-5 minutter.
- Hæld derefter saucen fra panden over koteletterne i fadet og sæt derefter fadet i ovnen i 15 minutter ved 180 grader. Så er retten klar til servering.
- Serveres med ris eller kartofler.
Tips og noter
- Til denne opskrift bruger jeg svinekoteletter skåret af svinekam. Man kan dog sagtens bruge lammekoteletter, kalvekoteletter eller oksekoteletter.
- Normalt er koteletter skåret af svinekam eller af nakke. Nakkekoteletter har en mere markant fedtmarmorering. Koteletter af svinekam er mere magre.
- Du kan tilsætte lidt bacon til denne ret. Det er en luksus udgave.
0 kommentarer