Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Gulerodskage med Dulce de Leche er en uimodståelig kombination af saftig kage og sød, karamelliseret fløde, der smelter sammen i en perfekt harmoni. Denne opskrift forener den klassiske gulerodskage med et moderne twist, hvor Dulce de Leche tilfører en dybde af smag og en lækker, cremet topping. Resultatet er en kage, der både er fugtig, krydret og uimodståelig sød.

Gulerodskage med Dulce de Leche er ideel til både fødselsdage, eftermiddagskaffe og hyggelige stunder i hverdagen. De revne gulerødder giver kagen en naturlig sødme og en skøn struktur, mens det karamelliserede fyld løfter smagsoplevelsen til nye højder.

Når du serverer en gulerodskage med Dulce de Leche, får du masser af komplimenter – og du kan være sikker på, at den hurtigt forsvinder fra kagefadet. Prøv den næste gang, du vil bage en kage, der imponerer både i smag og udseende. Gulerod og karamel er nemlig et match made in heaven. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på kage her.
Gulerodskage med Dulce de Leche
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 1 kage
Kalorier pr. portion 4354

Udstyr

  • Rugbrødsform

Ingredienser

Gulerodskage

  • 150 g smør
  • 175 g brun farin
  • 2 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • tsk kanel
  • ½ tsk ingefær - stødt
  • ½ tsk salt - fint
  • 250 g gulerødder - groft revet

Dulce de Leche

Frosting

  • 200 g naturel flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

Kage

  • Smør og brun farin piskes sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
  • Hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær og salt blandes sammen og sigtes i dejen. Dejen røres sammen.
  • Derefter vendes de revne gulerødder i dejen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 ℃ varmluft i ca. 45 minutter.
  • Lad kagen køle helt af i formen inden den tages ud og samles med Dulce de Leche og frosting.

Dulce de Leche

  • Kagen skæres over på den lange led, således at du får en top og en bund. Fordel Dulce de Leche på bunden og saml kagen igen.

Frosting

  • Flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft røres sammen i en skål. Fordel frostingen på kagen.

Tips og noter

  • Gulerodskage holder sig lækker og frisk i 2-3 dage.
  • Du kan erstatte 150 g smør med 1,5 dl smagsneutral olie.
  • Den opbevares bedst tildækket ved stuetemperatur.
  • Du kan bruge et tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spyddet ned i midten af kagen. Der skal ikke hænge dej ved, når du tager det op.
  • Vaniljesukker kan erstattes med frisk vaniljestang. 2 tsk vaniljesukker svarer til kornene fra én vaniljestang.
  • Prøv at tilsætte 50 g hakkede valnødder til dejen. Det giver den færdige kage lidt bid. Det er super lækkert.
  • Mangler du en opskrift på Dulce de Leche? Se her.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 4354kcalKulhydrater: 664gProtein: 42gFedt: 179gMættet fedt: 97gFlerumættet fedt: 19gEnkeltumættet fedt: 42gTransfedt: 5gKolesterol: 650mgNatrium: 3523mgKalium: 1447mgFiber: 13gSukker: 522gVitamin A: 45998IUVitamin C: 17mgCalcium: 732mgJern: 12mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering