Coleslaw er en rigtig lækker sprød salat. Den er rigtig velegnet som tilbehør til sommerens mange lækre retter – lige fra grill til burger med pulled pork.
Coleslaw består af fintsnittet hvidkål og revne gulerødder vendt i en lækker dressing. Salaten kan holde sig sprød længe og er derfor også rigtig lækker dagen efter.
Det er vigtigt at du smager dressingen til, så den har den rette balance. Velbekomme
Ingredienser
- ½ hvidkål - lille
- 3 gulerødder
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk honning
- 1 spsk dijon sennep
- 1 spsk eddike - lys eddike - f.eks. hvidvinseddike eller æblecidereddike
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
Sådan gør du
- Hvidkålen snittes fint.
- Gulerødderne rives på den grove side på en rivejern.
- Creme fraiche, mayonnaise, honning, sennep, eddike, sukker, salt og peber røres sammen i en skål til en marinade.
- Hvidkål, gulerødder og marinade vendes i en stor skål til det er godt blandet.
- Coleslawen stilles på køl, hvor den trækker i mindst en time inden servering.
Tips og noter
- Prøv at tilsætte en teske spidskommen. Det giver en dejlig smag til din coleslaw.
- Coleslaw kan sagtens laves dagen i forvejen. Den opbevares på køl.
- Coleslaw kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet.
- Du kan godt bruge spidskål istedet for hvidkål.
- Hvis du vil have en mager udgave, så kan du erstatte mayonnaise med creme fraiche eller skyr.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks