Vegansk ret med rød karry og linser er en fest for smagsløgene og en skøn måde at forkæle dig selv på med en velsmagende og næringsrig ret. Denne skål af lækkerier er fyldt med smagfulde ingredienser, der vækker dine smagsløg til live.

Rød karry, løg, hvidløg og ingefær danner basen for denne ret, der får en lækker og krydret smag. Tilføjelsen af blomkål og peberfrugt tilfører en dejlig sprødhed og bid til retten, mens kokosmælk og hakkede tomater giver den en cremet og fyldig konsistens.

Det, der virkelig skiller denne ret ud, er de røde linser, der tilføjer en god mængde protein og fiber, samtidig med at de absorberer alle de lækre smagsnuancer fra karryen og grøntsagerne.

Vegansk ret med rød karry og linser er ikke kun sund og nærende, men den er også utrolig nem at lave. Server den med frisk koriander og ris for en komplet måltidsoplevelse.

Giv dig selv og dine smagsløg en gave med denne farverige og smagfulde veganske ret, der med garanti vil imponere selv de mest kræsne ganer. Velbekomme.

 

Se vores veganske risret med karry her.
Vegansk ret med rød karry og linser
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 742

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg - pillet og groft hakket
  • 3 fed hvidløg - pillet og fint hakket
  • 1 stk rød chili - fint hakket
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 2 spsk ingefær - fint hakket
  • 1 stk blomkål - skåret i buketter
  • 1 stk peberfrugt - skåret i strimler
  • 4 dl kokosmælk
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 3 dl ris

Sådan gør du
 

  • Linserne koges i letsaltet vand, til de er møre. Vi koger dem i ca. 10 minutter. Derefter hældes vandet fra.
  • Risene koges efter anvisningen på pakken.
  • Løg, ingefær, hvidløg og chili kommes på en varm sauterpande eller en tykbundet stor gryde med olie. Lad det stege i 1-2 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt rød karrypasta, blomkål og peberfrugt. Steg i yderligere 2-3 minutter
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og citronsaft.
  • Lad retten koge i 10-15 minutter eller til blomkålene er møre . De må gerne have lidt bid.
  • Tilsæt de kogte røde linser.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • Serveres med ris. Pynt evt. med friske krydderurter. Det kan fx være persille, koriander eller forårsløg.

Tips og noter

  • 4 dl kokosmælk svarer til 1 dåse.
  • Du kan bruge friske tomater eller hakkede tomater fra dåse. 400 g hakkede tomater svarer til en dåse.
  • Du kan sagtens bruge andre grøntsager. Det kan være lækkert med broccoli, kartofler eller gulerødder.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 742kcalKulhydrater: 99gProtein: 24gFedt: 30gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.05gNatrium: 798mgKalium: 1529mgFiber: 21gSukker: 9gVitamin A: 1671IUVitamin C: 126mgCalcium: 147mgJern: 10mg
Udskriv opskrift

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering