Giv din stemme.
Syltede pærer er en klassisk dessert, der både er smuk og smager fantastisk. De søde, bløde pærer i den krydrede sirup er en perfekt afslutning på et måltid.
Denne opskrift på syltede pærer er både nem og hurtig at lave. De syltede pærer kan bruges til mange forskellige desserter, som for eksempel en æblekage eller en cheesecake. De kan også serveres alene med en lækker råcreme, en klat flødeskum eller en kugle is.
Prøv selv at lave denne lækre dessert og forkæl dig selv eller dine gæster. Det er en uimodståelig dessert, der altid falder i god jord. Velbekomme.
Se flere opskrifter på desserter her.
Ingredienser
- 4 stk pærer - den skal være modne
- ½ L vand
- 125 g sukker
- ½ stk citron - øko
- ½ stk vaniljestang
Sådan gør du
- Pærene skrælles, halveres og udkernes.
- Vand og sukker kommes i en gryde.
- Vaniljestangen flækkes på langs og kommes i sukkerlagen.
- Revet skal og presset saft fra citronen tilsættes sukkerlagen.
- Lad lagen koge op og tilsæt pærerne, og lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 15-20 min ved middel varme.
- Skyl eT rent glas med atamon og kom den let afkølede lage og pærer i glasset.
- Server de syltede pærer med hjemmelavet råcreme.
Tips og noter
- Vil du tilføje lidt ekstra smag, kan du tilsætte lidt stjerneanis eller nelliker til lagen.
- Vil du ikke bruge atamon, kan du henkoge pærerne. Det gør du ved at sætte det lukkede glas i den forvarmede ovn ved 140° C i en ½ time.
- Syltede pærer kan også skæres i mindre stykker og bruges som topping på yoghurt eller chiagrød.
- Du kan skære de syltede pærer i mindre stykker og bage dem ind i en kage eller i muffins. Det er super lækkert.
- Syltede pærer kan også bruges i desserter som crumble, tærter eller som topping på pandekager.
- Server syltede pærer sammen med is eller som en frisk tilføjelse til ost eller oven på chokoladekagen. Det er en lækkert afveksling til den klassiske råcreme.
0 kommentarer