Giv din stemme.
Kartoffelstænger, sprøde og lækre er en uimodståelig snack, der er perfekt til både hverdag og fest. Hvem kan ikke lide sprøde og lækre kartoffelstænger? De er den perfekte tilbehør til enhver middag, uanset om det er en bøf, kylling eller fisk. I denne opskrift deler vi vores hemmelighed til de perfekte kartoffelstænger, som du kan servere med din yndlingsdip eller sauce. De er perfekte som tilbehør eller som en lækker snack alene.
Server dine kartoffelstænger varme med din favoritsauce. Vi kan varmt anbefale en hjemmelavet ketchup eller aioli. Nyd dem med god samvittighed! De er sprøde, lækre og fulde af smag. Velbekomme.
Se flere opskrifter med kartofler her.
Ingredienser
- 1 kg kartofler - revet mozzarella
- 100 g ost
- 5 spsk kartoffelmel
- 1 håndfuld persille - frisk
- 2 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 2 tsk salt - groft
- peber - frisk kværnet
- olie til stegning - smags neutralt
Sådan gør du
- Kartoflerne rives groft.
- Kartoflerne drænes for væde, enten med hændende eller du kan bruge et dørslag.
- Kartoflerne røres herefter sammen med resten af ingredienserne.
- Kartoflerne formes til aflange stænger. Pas på med at lave dem for tykke, så risikerer du at kartoflerne er rå i midten og gummiagtige indeni.
- Varm olien op på en pande og steg kartoflestængerne på alle sider, til de er gyldne og sprøde.
- Lav dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Tips og noter
- Vi har valgt at bruge frisk persille, men du kan bruge den krydderurt som du har lyst til. Personligt synes jeg altid at timian er rigtig lækkert til kartofler.
- Du kan også sagtens tilsætte hvidlæg, enten frisk eller i pulverform.
- Du kan prøve at tilsætte lidt revet gulerod, pastinak eller andre rodfrugter.
- De skal formes tynde, da de ellers har en tendens til at blive gummiagtige.
0 kommentarer