Kyllingelasagne er en skøn og lækker ret, som har en fast plads på vores middagsbord. Den saftige lasagne er en smagfuld favorit, der bringer glæde til enhver anledning.

Saucen er rig på smag og omfavner hver bid og skaber en harmonisk symfoni af smagsoplevelser. 

Kyllingelasagne er en perfekt kombination af mørt kyllingekød, cremet spinatsauce og masser af velsmagende ost. Hvert lag er en nydelse i sig selv.

Når kyllingelasagne serveres, fylder du rummet med en lækker aroma, og det er umuligt at modstå fristelsen. Prøv vores opskrift på kyllingelasagne, og del denne kulinariske oplevelse med dine nærmeste. Kyllingelasagne – et navn, der altid skaber smil og gode minder om fællesskab og god mad. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på aftensmad her.
Kyllingelasagne
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 45 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 6 portioner
Kalorier pr. portion 583

Ingredienser

Kødsauce

  • 1 spsk olie - eller smør
  • 1 løg
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kylling - hakket kylling eller kylling i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 5 dl bouillion
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk saucejævner
  • 1 tsk salt
  • peber

Spinatsauce

  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 125 g mozzarella - frisk
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g spinat

Samles med

  • 250 g lasagneplader
  • 150 g mozzarella - revet

Sådan gør du
 

Kødsauce

  • Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern. Du kan også rive dem på et rivejern, hvis du vil have endnu mindre stykker.
  • Varm et stor tykbundet gryde op til medium varme og tilsæt olie og grøntsager. Lad grøntsagerne stege i 4 minutter. Rør et par gange undervejs.
  • Pil hvidløget og skær det i små tern. Kom hvidløget i gryden med grøntsager. Steg videre i 1 minut.
  • Kom det kylling i og steg videre til det er brunet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt. Lad retten komme op at koge. Skru ned og lad kødsaucen koge i 10-20 minutter mens du laver morneysaucen.

Spinatsauce

  • Spinatsaucen bliver lavet som en opbagt hvid sauce, hvor der tilsættes ost til sidst.
  • Smelt smøret i en lille gryde ved lav - middel varme. Smøret må ikke blive brunt.
  • Tilsæt mel under omrøring. Jeg bruger et piskeris for at indgå klumper. Men man kan godt bruge en ske.
  • Tilsæt vandet. Rør rundt til en ensartet masse.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rørrundt undervejs til en ensartet masse.
  • Riv osten i mindre stykker og tilsæt til saucen. Rør rundet til osten er smeltet.
  • Tilsæt spinat og lad saucen koge i 1 minut.
  • Smag til med salt.

Samling af lasagne

  • Nu skal lasagnen samles. Der skal ligge et tyndt lag kødsauce i bunden. Derefter lægger man det i lag. Lasagneplader - kødsauce - spinatsauce og så igen lasagneplader - kødsauce - spinatsauce og så en tredje gang lasagneplader - kødsauce - spinatsauce. Jeg plejer at lægge 3 - 4 lag lasagneplader. Slut af med sauce.
  • Der sluttes af med et lag revet ost.
  • Lasagnen skal bages i en 180 grader forvarmet ovn i 30 minutter.
  • Lad lasagnen hvile i 15-20 minutter på køkkenbordet inden den serveres.

Tips og noter

  • Serveres med et flütes og en lækker grøn salat
  • Husk at lægge et lag kødsauce i bunden. Hvis du lægger lasagneplader i bunden, så brænder de fast.
  • Det er vigtigt, at lasagnen får lov til at hvile inden servering, da den ellers vil være meget flydende.
  • Du kan sagtens fryse lasagne. Den kan også sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet.
  • Vil du gerne have en knasende sprød overflade, så kan du drysse et par spsk. rasp over og eventuelt nogle små stykker smør i tern, inden retten kommes i ovnen.
  • Vi bruger morneysauce og ikke den klassiske bechamelsauce. Forskellen er af morneysaucen er tilsat ost. Hvor bechamel er tilsat lidt fint revet muskatnød. Hvis du ønsker et mere magert alternativ, så undlad mozzarella og kom 0.5 tsk. fint revet muskatnød i istedet. Så har du en klassisk bechamelsauce.
  • Jeg foretrækker de tørrede lasagneplader, da de har lidt mere bid. Hvis du ønsker at bruge friske lasagneplader, så kan man sagtens det. Du skal bare være opmærksom på, at bagetiden er kortere. Lasagnen skal derfor ikke være lige så længe i ovnen.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 583kcalKulhydrater: 52gProtein: 33gFedt: 27gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 93mgNatrium: 1244mgKalium: 920mgFiber: 5gSukker: 11gVitamin A: 9624IUVitamin C: 22mgCalcium: 395mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering