Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Tærte med kartoffel og gedeost er en gastronomisk fornøjelse, der forener sprødhed, cremethed og intense smagsoplevelser i hver bid. Denne tærte er en fejring af de klassiske smagskombinationer og vil glæde selv de mest kræsne ganer.

Tærte med kartoffel og gedeost er en perfekt balance mellem den fyldige smag af bagte kartofler, den karakteristiske aroma af gedeost og den knasende konsistens af tærtebunden.

Server din tærte med kartoffel og gedeost som en lækker frokostret, en let aftensmad eller endda som en elegant forret til dine gæster. Denne tærte er både tilfredsstillende og imponerende og vil helt sikkert blive en favorit på dit middagsbord. Prøv den, og lad dig fortrylle af dens fortryllende smag og teksturer. Velbekomme.

 

Leder du efter inspiration til forretten?
Tærte med kartoffel og gedeost
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 725

Udstyr

  • tærteform på 24 cm i diameter

Ingredienser

Dej

  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 5 stk kartofler
  • 150 g gedeost
  • 3-4 stilke forårsløg
  • 5-6 kviste timian - frisk

Æggemasse

  • 4 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk cremefraiche - 18%
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

Dej

  • Smøret smuldres ned i melet. Ælt blandingen let eller kør den på en foodprocessor.
  • Salt og vand tilsaættes for at samle dejen.
  • Ælt dejen sammen og pres den ud i tærteformen. Den skal dække hele formen - også siderne.
  • Prik nogle huller i dejen med en gaffel. Bag bunden ved 200°C i 15 minutter.

Fyld

  • Kartoflerne skrælles og koges møre.
  • Lad kartoflerne køle af, så er det lettere at skære dem i skiver.
  • Gedeosten skæres også i skiver.
  • Forårsløgene hakkes fint.

Æggemasse

  • Æg, mælk, cremefraiche ,salt og peber røres sammen i skål.

Samling og bagning

  • Kom først de tilberedte kartolfer i skiver i den forbagte tærtebund.
  • Fordel gedeosten og forårsløgene over.
  • Hæld æggemassen ud over. Fordel lidt timinankvister over tærten.
  • Tærten bages ved 200°C i ca. 25 minutter.

Tips og noter

  • Der er mange måder at varirere denne tærte på. Istedet for forårsløg kan man bruge spinat, porrer eller gulerødder. Sørg blot for at det er tilberedt inden du kommer det i tærten.
  • Denne tærte er lækker både varm, lun eller kold. Den er perfekt til madpakken eller skovturen.
  • Det er lækkert med lidt muskatnød i æggemassen.
  • For at lave en nemmere tærte, så kan du købe en færdig dej i supermarkedet.
  • Du kan eventuelt skære kartoflerne i skiver inden du koger dem. Det giver en kortere kogetid. 

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 725kcalKulhydrater: 82gProtein: 24gFedt: 35gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 239mgNatrium: 540mgKalium: 1334mgFiber: 8gSukker: 4gVitamin A: 1456IUVitamin C: 56mgCalcium: 157mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering