Poussiner i ovnen med rodfrugter er en overdådig ret, der fremhæver smagen af saftigt fjerkræ og de krydrede nuancer af ovnbagte rodfrugter.

Disse små, møre fugle, også kendt som små, unge kyllinger, bliver tilberedt i ovnen med et udvalg af rodfrugter som gulerødder, pastinakker og rødbeder. Resultatet er en smagseksplosion, der samler de varme, krydrede smagsnuancer af fuglen og den jordagtige sødme fra rodfrugterne.

Poussiner i ovnen med rodfrugter er ikke blot en fest for smagsløgene, men også for synet. Retten kan være en central del af et festligt måltid eller en intim middag, og navnet alene vil vække appetitten.

Denne opskrift er en fantastisk måde at imponere dine gæster med en lækker og imponerende tallerken, der tilbyder en vidunderlig kombination af smag og konsistens. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på aftensmad her.
Poussiner i ovnen med rodfrugter
4.3 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 1358

Ingredienser

  • 4 stk poussiner
  • 4 spsk BBQ marinade
  • kg blandede rodfrugter - fx kartofler, gulerødder, persillerødder, søde kartofler, knoldselleri, pastinakker, løg eller rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk timian - tørret
  • salt
  • peber

Sauce

  • stegesky
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • ½ spsk ribsgelé - ellier lidt sukker
  • 2 spsk saucejævner
  • 1 tsk kulør
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Rodfrugterne renses, skrælles og skæres i grove tern eller både.
  • Poussinerne renses og duppes tørre med køkkenrulle.
  • Rodfrugterne fordeles i et ildfast fad. Pensl med olie og drys med salt, peber og timian.
  • Poussinerne lægges ovenpå rodfrugterne. Pensel poussinerne med BBQ marinaden.
  • Fadet sættes i ovnen ved 180 °C varmluft i ca. 45 minutter. Eller indtil rodfrugterne er møre og poussinerne er gennemstegte.

Sauce

  • Stegesky, hønsebouillon og fløde kommes i en lille gryde. Lad saucen komme op at koge og lad den koge i et par minutter.
  • Jævn saucen med saucejævner, til den har den ønskede konsistens. Juster farven med kulør.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Du kan kontrolere om poussinerne er færdige ved at stikke en kødnål i låret eller brystet. Hvis saften der kommer ud er klar, så er poussinen gennemstegt. Saften må ikke være rød. Du kan også bruge et stegetermometer. Temperaturen skal op på 75 ℃.
  • Der regnes 1 poussin pr. person. Herudover 300-400 g rodfrugter pr. person.
  • Du kan sagtens bruge andre krydderurter end timian. Prøv fx med rosmarin.
  • Det kan være lækkert at bage et par tomater sammen med rodfrugterne. Det giver også en lækker umami smag til saucen.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1358kcalKulhydrater: 82gProtein: 82gFedt: 78gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 18gEnkeltumættet fedt: 29gTransfedt: 0.4gKolesterol: 329mgNatrium: 1907mgKalium: 2308mgFiber: 19gSukker: 25gVitamin A: 945IUVitamin C: 71mgCalcium: 206mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering