Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Pasta med kylling og spinat er en klassiker, der aldrig går af mode. Denne ret kombinerer cremet pasta med saftigt kyllingekød og den milde smag af spinat, hvilket gør den både nærende og uimodståelig. Den er perfekt til en travl hverdag eller som en hyggelig middag i weekenden.

For at lave pasta med kylling og spinat skal du starte med at stege løg, hvidløg og kyllingestykker gyldne i lidt olie. Spinaten vendes hurtigt på panden, så den bevarer sin friske farve og tekstur. Tilføj fløde eller en let sauce baseret på bouillon og lidt citronsaft for at samle retten. Når pastaen er kogt al dente, blandes den med saucen, kyllingen og spinaten.

Pasta med kylling og spinat kan nemt varieres. Du kan tilføje revet parmesan eller et drys ristede pinjekerner for at give retten et ekstra løft. Server den med et stykke friskbagt brød, og du har et måltid, som hele familien vil elske. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med pasta her.
Pasta med kylling og spinat
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 732

Ingredienser

  • 1 spsk olie - til stegning
  • 1 stk løg - skåret i tern
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • 400 g kyllingebryst - skåret i tern
  • 2 dl kogevand - fra pastaen
  • 100 g spinat - skyllet
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 500 g pasta - Fx tagliatelle

Tilbehør

  • 100 g mozzarella - revet

Sådan gør du
 

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Gem 1-2 dl af kogevandet til saucen.
  • Varm en sauterpande op til middel varme.
  • Løg og hvidløg sauteres med olie i 2-3 minutter i panden.
  • Tilsæt derefter kyllingebryst og steg videre i 3-4 minutter, eller til kyllingen begynder at tage farve.
  • Tilsæt kogevand fra pastaen, spinat og fløde. Lad retten koge i 3-4 minutter.
  • Hvis saucen er for tynd, så kan den jævnes med lidt lys saucejævner.
  • Bland den kogte pasta i saucen. Tilsæt evt. lidt mere af kogevandet.
  • Smag saucen til med salt og peber. Server med revet ost.

Tips og noter

  • Vi har brugt tagliatelle. Man kan sagtens bruge andre typer pasta til denne ret.
  • Du kan bruge både frisk eller frossen spinat til denne ret.
  • Prøv at tilsætte lidt ristede pinjekerner for at give retten et ekstra løft.
  • Server gerne med et stykke friskbagt brød.
  • Istedet for mozzarella kan du bruge fx parmesan.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 732kcalKulhydrater: 100gProtein: 45gFedt: 16gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 84mgNatrium: 894mgKalium: 860mgFiber: 5gSukker: 5gVitamin A: 2545IUVitamin C: 11mgCalcium: 196mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering