Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Vandbakkelser er en elegant klassiker inden for bagværk, som kan imponere ved enhver anledning. De luftige og lette bunde, der kan fyldes med alt fra flødeskum og creme til frugt og chokolade, gør denne dessert til en favorit hos mange. Selvom de kan virke lidt avancerede, er vandbakkelser faktisk ret simple at lave, når man først har teknikken på plads.

Dejen til vandbakkelser laves ved at koge smør og vand sammen, hvorefter mel røres i. Når dejen er kølet lidt af, tilsættes æg gradvist, indtil konsistensen er glat og skinnende. Hemmeligheden bag succesfulde vandbakkelser ligger i at bage dem ved høj varme og aldrig åbne ovnen undervejs – det sikrer, at de hæver flot og holder formen.

Vandbakkelser kan pyntes og fyldes efter smag og behag. Prøv dem med en klassisk vaniljecreme og et drys flormelis, eller eksperimentér med flødeskum og friske bær. Uanset hvordan man serverer dem, vil vandbakkelser altid være et hit på kagebordet. Velbekomme.

 

Se alle vores bageopskrifter her.
Vandbakkelser
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 1 portion á 8 vandbakkelser
Kalorier pr. portion 1270

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 stk æg

Sådan gør du
 

  • Vand og smør bringes i kog i en mellem stor gryde.
  • Melet kommes i og dejen røres kraftigt til den slipper gryde og ske eller piskerris. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 minut, så den ristes af.
  • Dejen tages af varmen og stilles til side i 5 minutter for at køle af.
  • Æggene piskes i dejen et ad gangen. Pisk sammen så dejen samler sig en en ensarrtet dej, inden det næste æg kommes i dejen.
  • Fordel dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Brug evt. een sprøjtepose. Man kan også fordele dejen med en ske. Dyp skeen i koldt vand, så slipper dejen nemmere.
  • Vandbakkelserne bages midt i ovnen ca. 30 minutter ved 200 ℃ - traditionel ovn. Åbn ikke ovndøren de første 20 minutter.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Tips og noter

  • Vandbakkelser stammer fra det 16. århundrede. De blev opfundet af en italiensk kok som hed Pantanelli. Han arbejdede for den franske dronning Katharina af Medici.
  • Det er vigtigt, at man ikke åbner ovnen for tidligt under bagningen. Det kan få vandbakkelserne til at falde sammen.
  • Du kan også lave små vandbakkelser. Du kan fx lave 16 toppe. Dete vil give en bagetid på ca. 20 minutter ved 200 .
  • Vandbakkelser kan anvendes både til det salte og det søde køkken. De er lækre som fastelavnboller med flødeskum. De er også lækre med fx. et lækkert laksefyld. 

Næringsindhold

Serving: 1portion á 8 vandbakkelserKalorier: 1270kcalKulhydrater: 77gProtein: 28gFedt: 95gMættet fedt: 56gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 3gKolesterol: 706mgNatrium: 837mgKalium: 313mgFiber: 3gSukker: 1gVitamin A: 3212IUCalcium: 115mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering