Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Ossobuco er en italiensk simreret lavet med kalveskank, der er kendt for sin fyldige smag og møre tekstur. Navnet stammer fra italiensk og betyder “hul ben”, da skankerne skæres på tværs med marven synlig i midten.

Denne rustikke ret stammer fra Lombardiet og Piemonte i Norditalien, hvor den traditionelt serveres med risotto eller gremolata, en frisk persille- og citronskalssauce.

At lave Ossobuco er ikke kompliceret, men det kræver tålmodighed. Skankerne skal simre i et par timer i en gryde med grøntsager, hvidvin og bouillon, indtil de er så møre, at de falder fra benet.

Den lange tilberedningstid resulterer i en utrolig smagfuld og aromatisk sauce, der er perfekt til at dyppe ris eller brød i. Ossobuco er en perfekt ret til en kold vinterdag, da den er både varmende og mættende.

Ossobuco er en ægte italiensk klassiker, der er nem at lave og smager himmelsk. Den er perfekt til en hyggelig middag med familie og venner. Velbekomme.

 

Se flere simreretter her.
Ossobuco
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 520

Ingredienser

Ossobuco

  • 1 kg kalveskank
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 1 spsk olie
  • 15 g smør
  • 4 stk gulerødder
  • 4 stilke bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • dl hvidvin - tør
  • 400 g flåede tomater
  • 5 dl oksebouillon

Gremolata

  • 1 håndfuld persille - bredbladet
  • 1 spsk citronskal - usprøjtet
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du
 

Ossobuco

  • Skær 3-4 snit igennem fedtkanten af hver kødskive. Dette forhindrer at kødet buer op under stegning.
  • Mel, salt og peber vendes sammen på en tallerken. Kødet vendes i melblandingen.
  • Smør og olie kommes i en varm sauterpande eller stegegryde. Brun kødet i 2 minutter på hver side. Brun det eventuelt over flere gange.
    Tag kødet op og læg det til side på en tallerken.
  • Brun gulerødder, løg, bladselleri og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomatpuré og steg yderligere ca. 1 min.
  • Læg kødet ovenpå grøntsagerne og hæld vin ved. Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min. Det skal blive til en tyk sirup.
  • Dæk retten med flåede tomater og kalvebouillon, bring i kog. Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time. (Se noter)
  • Tag låget af og kog ind ved kraftig varme i ca. ½ time. Smag til med salt og peber.

Gremolata

  • Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil blandingen tildækket i køleskabet.
  • Server ossobuco med varm kartoffelmos og drys med gremolata.

Tips og noter

  • Brug god kvalitetskød til ossobuco. Kalveskank med marv giver den bedste smag.
  • Brug en god hvidvin til saucen.
  • Server Ossobuco med kartoffelmos eller risotto, samt gremolata.
  • Du kan bruge kalveskank eller okseskank til denne opskrift.
    • Hvis du bruger kalveskank er kogetiden ca. 1 time og 30 minutter.
    • Hvis du bruger okseskank er kogetiden ca. 2 timer og 30 minutter.
  • Istedet for hvidvin kan du bruge rødvin, øl eller bouillon.
  • 400 g flåede tomater svarer til en dåse. Du kan også bruge hakkede tomater.
  • Du kan tilberede ossobuco i ovnen istedet for i en gryde. Efter at du har brunet kødet på en pande kommes det i et ildfast fad med låg. Derefter steges grøntsagerne på panden og kommes i samme fad (sammen med resten af ingredienserne).
    • Hvis du bruger kalveskank er stegetiden ca. 3 timer og 30 minutter.
    • Hvis du bruger okseskank er stegetiden ca. 4 timer og 30 minutter.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 520kcalKulhydrater: 27gProtein: 54gFedt: 16gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 196mgNatrium: 1872mgKalium: 1548mgFiber: 4gSukker: 7gVitamin A: 10484IUVitamin C: 17mgCalcium: 135mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *