Kylling Cacciatore er en skøn og lækker Italiensk ret med stegt kylling i en lækker tomatsauce med champignon og oliven.

Cacciatore betyder jæger på italiensk. På italiensk kaldes retten “Pollo alla cacciatora”. Det kan oversættes til kylling lavet i jægerstil. Eller som en jæger ville tilberede kylling. Retten laves også med kanin. Så kaldes den “Coniglio alla cacciatora”

Denne ret spises i hele Italien. Der kan være forskel på retten fra egn til egn. Her er vores opskrift. Vi håber, at du vil kunne lide den. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Find flere opskrifter med kylling her.
Kylling Cacciatore
4 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 607

Ingredienser

  • 1200 g kylling - Overlår, underlår, brystkød eller hel kylling
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk chiliflager - kan udelades
  • 250 g champignon
  • 1 dl hvidvin
  • dl bouillon - kylling eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 stk peberfrugter
  • 100 g sorte oliven
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk sukker
  • 1 stk salt - groft
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Grøntsagerne forberedes.
    Champignonerne renses og skæres i skiver.
    Løg og hvidløg pilles og hakkes.
    Peberfrugterne renses og skæres i tern.
  • Kyllingen renses og parteres.
  • Olie kommes i en varm stegegryde eller sauterpande.
    Kyllingestykkerne brunes på begge sider. Når de er brunet, tages de op og lægges til side.
  • I samme gryde kommes løg, hvidløg, chiliflager og champignon. Brun det af ved middel varme. Det skal stege 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Det tager 1-2 minutter.
  • Tilsæt bouillon, tomatpuré, hakkede tomater, peberfrugt, sorte oliven, timian, basilikum, laurbærblade og sukker. Smag til med salt og peber.
  • Kyllingestykkerne kommes tilbage i gryden og den bring den i kog. Skru ned for varmen. Lad retten simre ved svag varme i ca. 45 minutter under låg.
  • Smag til salt og peber.
  • Serveres med pasta, ris eller et godt brød til

Tips og noter

  • Du kan både bruge rød, grøn eller gul peberfrugt. Jeg brugte en rød og en gul denne gang.
  • Du kan anvende overlår, underlår, brystkød eller hel kylling til denne opskrift.
  • Hvis saucen er lidt tynd tilsættes lidt saucejævner. Hvis den er lidt tyk, så tilsættes en lille smule vand.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 607kcalKulhydrater: 19gProtein: 43gFedt: 39gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 18gTransfedt: 0.2gKolesterol: 153mgNatrium: 1418mgKalium: 1035mgFiber: 5gSukker: 9gVitamin A: 2546IUVitamin C: 95mgCalcium: 100mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *