Chili con carne er en lækker og familievenlig ret. Den er fyldt med smag og kraft. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor stærk den skal være. Du justerer blot på mængden af chili og cayennepeber. Du kan også tilføje frisk chili, alt efter smag og behag.

Chili con carne kommer oprindelig fra Texas i USA. Det er en gryderet med chili og oksekød. Den indeholder som oftest peberfrugt, tomater, løg og bønner. Chili con carne betyder oversat fra spansk chili med kød. Retten bliver både lavet med hakket oksekød eller skært oksekød i tern. Begge dele er utroligt lækkert. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Du finder flere opskrifter på gryderetter her.
Chili con carne
5 fra 1 stemme
Samlet tid 3 timer
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 497

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chili - chilipulver eller flager - tørret
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk paprika - sød
  • 1 ds kidney bønner - drænet og skyllet
  • 3 dl oksebouillon
  • 25 g chokolade - mørk
  • ½ tsk kanel
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Varm et stor tykbundet gryde op til medium varme og tilsæt olie og løg. Lad det stege i 4 minutter. Rør et par gange undervejs.
  • Pil hvidløget og skær det i små tern. Kom hvidløget og chili i gryden med løget. Steg videre i 1 minut.
  • Kom det hakkede oksekød i og steg videre til det hakkede oksekød er brunet.
  • Tilsæt hakkede tomater, kidney bønner, spidskommen, cayennepeber, sukker, paprika og oksebouillon.
  • Lad retten simre uden låg i 2-3 timer. Rør et par gange undervejs. Hvis retten koger tør tilsættes mere bouillon elller vand.
  • Tilsæt kanel og chokolade. Lad det koge med et par minutter til chokoladen er smeltet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med nachos, creme fraiche, ris og et lækkert flütes.

Tips og noter

  • Denne chili er ikke stærk. Du justerer styrken med mængden af chili.
    • 1 tsk chili - mild
    • 2 tsk chili - mellemstærk
    • 3 tsk chili - stærk
    • 4 tsk chili - meget stærk 
  • Du kan også bruge frisk chili. Da der er meget stor forskel på styrken af frisk chili, så må du prøve dig frem. Smag på det og tilsæt mere efter behov.
  • I stedet for hakket oksekød, så kan du bruge tykkam, bryst, bov eller lignende - skåret i tern.
  • Prøv at tilsætte et par peberfrugter til retten. Det kan være rigtig lækkert.
  • Det kan også være rigtig lækkert at tilsætte en dåse majs.

Næringsindhold

Serving: 1personerKalorier: 497kcalKulhydrater: 31gProtein: 27gFedt: 31gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1240mgKalium: 1044mgFiber: 9gSukker: 9gVitamin A: 1124IUVitamin C: 15mgCalcium: 115mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering