Butter Chicken er en vidunderlig indisk ret med kylling som er marineret i yoghurt og garam masala. Det er en virkelig lækker ret med en skøn sauce.

Butter Chicken eller Murgh Makhani er en indisk/pakistansk ret. Den er populær i indiske og pakistanske restauranter i hele verden. Butter Chicken serveres som oftest sammen med naan eller roti og ris. Retten laves ved at marinere kylling i yoghurt over natten. Naan og roti er traditionelle indiske brød. De serveres som tilbehør til mange forskellige retter.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Find mere inspiration til aftensmaden her.
Butter Chicken
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 386

Ingredienser

Kød

  • 500 g kyllingebryst

Marinade

  • 2 dl græsk yogurt
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 spsk ingefær - frisk revet
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk gurkemeje - stødt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk salt

Sauce

  • 25 g smør
  • 1 stk løg - meget fint hakkede
  • 3 dl passata
  • 1 spsk tomatpuré
  • ½ tsk sukker
  • 2 dl fløde
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

Marinering af kød

  • Alle ingredienserne til marinaden røres sammen.
  • Kødet skæres i mundrette stykker og blandes med marinaden.
  • Lad kødet og marinaden hvile i køleskabet i minimum 30 minutter. Gerne natten over.

Sauce

  • Smør smeltes i en sauterpande. Sauter løgene, til de bliver bløde og blanke.
  • Tilsæt den marinerede kylling. Med så lidt af marinaden som muligt. Lad kyllingen "stege" i 3-4 minutter.
  • Tilsæt resten af marinaden, de hakkede tomater, tomatpure, fløde og sukker.
    ( De hakkede tomater blendes evt. helt glatte inden de tilsættes)
  • Lad det simre ved lav varme i 20-30 minutter, eller til kyllingen er mør.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med ris, naanbrød og et drys frisk koriander

Tips og noter

  • For en lettere udgave kan du bruge madlavningsfløde.
  • Hvis du ikke kan lide koriander kan du evt. drysse med persille.
  • Istedet for passata kan du bruge hakkede eller flåede tomater som du blender inden det tilsættes.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 386kcalKulhydrater: 13gProtein: 34gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 137mgNatrium: 1253mgKalium: 863mgFiber: 2gSukker: 7gVitamin A: 952IUVitamin C: 15mgCalcium: 136mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering