Bulgursalat er en lækker græsk inspireret salat med masser af smag. Denne salat er både  smagfuld, nærende og sund. Det er en rigtig lækker salat som tilbehør til kødretter. 

Der er lidt ekstra arbejde, da alle grøntsagerne skal skæres småt. Men det er det værd.

Man kan bruge de grøntsager som man kan lide. I denne opskrift har vi brugt tomat, agurk, rødløg, persille og feta. Man kan sagtens bruge peberfrugt, pinjekerner, fennikel, gulerod, forårsløg eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du har en favorit, en grøntsag som du bare elsker. Så er det i denne bulgursalat du skal bruge den.

Hvis du savner inspiration til flere lækre salater. Så finder du flere opskrifter her. Velbekomme. 

Bulgursalat
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 portioner
Kalorier pr. portion 218

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 2 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 10 stk tørret abrikos - økologisk
  • 1 bundt persille
  • 1/2 stk rødløg
  • 100 g feta
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk lime
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken.
  • Efter bulguren er kogt, presses saften fra en lime over bulguren mens den stadig er varm.
    Der presses også et fed hvidløg over.
    Rør det sammen.
    Lad bulguren køle af til stuetemperatur.
  • Kernerne og den bløde midte fjernes fra tomaterne og agurken. Dette gøres nemmest ved halvere på langs og skrabe det ud med en ske. Kernerne og den bløde midte kasseres.
  • Derefter skæres tomat og agurk i små tern.
  • Abrikos og rødløg skæres også i små tern.
  • Fetaosten skæres ligeledelse i små tern.
  • Persillen hakkes fint.
  • Det hele vendes sammen i en skål og er klar til servering.

Tips og noter

  • Jeg har brugt persille, men du kan bruge de krydderurter du bedst kan lide. Jeg kan godt lide at bruge mynte og persille.
  • Jeg elsker tørrede økologiske abrikoser, men du kan bruge lige den tørrede frugt du bedst kan lide. 
  • Du kan sagtens lave bulgursalaten timer før, ja endda dagen før. Det er bare vigtigt at du tager salaten ud at køleskabet at par timer før severing. Hvis salaten er kold, er det svært, at smage de mange dejlige forskellige smage.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 218kcalKulhydrater: 41gProtein: 8gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 589mgKalium: 514mgFiber: 9gSukker: 11gVitamin A: 1102IUVitamin C: 12mgCalcium: 120mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering