Ovnbagte grøntsager er sundt, nemt og lækkert. Det kan laves med de fleste grøntsager og med en god marinade, så er der masser af smag. Vi har i denne opskrift brugt en olie/honning marinade. Du kan selvfølgelig bruge din favorit, hvis du har en.
Vi laver ofte ovnbagte grøntsager som tilbehør til et lækkert stykke kød. Det passer til alle former for kød. Det kan være steak, kylling, koteletter, fisk og meget mere. Det er utrolig lækkert og nemt. Stort set alle slags grøntsager og rodfrugter kan bruges, de kan med fordel blive skåret i nogenlunde lige store stykker. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter med grøntsager her.
Ingredienser
Grøntsager
- 500 g kartofler
- 500 g Sød kartoffel
- 250 g gulerødder
- 250 g champignoner
- 2 stk løg - almindelig eller rødløg
- 4 fed hvidløg
Marinade
- 3 spsk olie
- 1 spsk honning
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk timian
- 1 tsk peber
- 1 spsk salt - groft
Sådan gør du
- Alle rodfrugterne skrælles og skærres i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Champignonerne renses og skærres i kvarte.Løgene pilles og skæres grove stykker.Hvidløg pilles.
- Alle ingredienserne til marinaden røres sammen.
- Det hele kommes i et ildfast fad. Marinaden fordeles på grøntsagerne.
- Det hele bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge andre grøntsager eller rodfrugter end dem der er nævnt i opskriften. Det kan f.eks. være pastinak, rødbeder, persillerod eller blomkål.
- Istedet for timian så bruger vi nogle gange rosmarin. Du kan også sagtens bruge andre krydderier.
0 kommentarer