Cheesecake med hindbær er en lækker cremet cheesecake. Den har en dejlig sprød bund, cremet midte og sød, blød og lækker glaze.
Cheesecake er en lækker, sød og cremet dessert, der kan bestå af et eller flere lag. Det midterste lag består af en blanding af frisk ost, fløde, creme fraiche, æg og sukker. Bunden er ofte lavet af knuste cookies eller digestive kiks. Den kan også laves af nødder eller som en bagt sukkerkage. Kagen kan bages eller serveres ubagt. På denne kage har vi lavet en glaze og pyntet den med hindbær og spiselige blomster
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- 1 springform på ca 18 cm i diameter
Ingredienser
Bund
- 75 g smør
- 150 g digestive kiks
Fromage
- 200 g flødeost natural - f.eks. philadelphia
- 1 dl flormelis
- 1 dl creme fraiche
- 1 stk pasteuriseret æggeblomme
- ½ stk citron - saft og skal
- 1 stk pasteuriseret æggehvide
- 1½ dl piskefløde
- 2 blade husblas
Glaze
- 2 dl rød saft - ufortyndet
- ½ dl vand
- 3 blade husblas
Pynt
- 100 g hindbær
- 8 stk nelliker
Sådan gør du
Bund
- Knus kiksene.
- Smelt smøret.
- Bland det smeltede smør og de knuste kiks.
- Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform på ca. 18 cm i diameter. Beklæd formen med lagkageplast. Klip det overskydende bagepapir af.
- Fordel kiksemassen i springformen. Lad massen komme lidt op ad siden. Dæk formen til og lad den hvile i køleskabet mens du laver fromagen.
Fromage
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Pres cirtonen og varm citronsaften op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle lidt af mens du rører resten sammen.
- Æggehvider piskes stive i en skål for sig selv. Det tager ret lang tid. Typisk omkring 10 minutter.
- Piskefløden piskes stiv i en skål for sig. Det er noget hurtigere.
- I endnu en skål røres flødeosten og flormelis sammen med et piskeris. Jeg bruger en køkkenmaskine, men du kan også bruge en håndpisker. Det skal piskes til en ensartet masse.
- Tilsæt crème fraiche, revet citronskal og æggeblommer. Rør videre til det er samlet godt.
- Tilsæt den afkølede citronsaft med husblas og rør sammen.
- Nu vendes Den piskede fløde og de stive æggehvider i. Det er vigtigt at der ikke røres, da det vil slå al luften ud igen. Det skal vendes forsigtigt sammen.
- Fromagen fordeles forsigtigt i spingformen oven på bunden. Spingformen stilles tildækket i køleskabet i et par timer, gerne til næste dag.
Glaze
- Rød saft og vand røres sammen.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Varm forsigtigt den blandede saft op i en lille gryde. Den skal ikke koge. Tag gryden af varmen.
- Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft.
- Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen.
- Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.
Pynt
- Pynten lægges på en afkølede og stive glaze umiddelbart inden servering.
Tips og noter
- Denne cheesecake er lavet i en lille springform på ca. 18 cm. Hvis du bruger en springform med en diameter på ca. 24 cm., så passer det med at du skal lave en dobbelt portion.
- Denne cheesecake kan skæres ud i 6-10 stykker efter hvor store stykker du laver.
- 1 citron giver i gennemsnit ca. 0,75 dl citronsaft.
- Nelliker er en spiselig blomst.
0 kommentarer