French 75 er en drink. Denne skønne drink, eller cocktail om du vil, er lavet af gin, champagne, sukker sirup, citronsaft og isterninger og bliver typisk serveret i et champagneglas. Navnet henviser til en fransk 75 mm feltkanon og drinken kan dateres tilbage til 1. verdenskrig. Historien siger, at franske og amerikanske piloter drak den efter at have været i luftkamp. 

Vi nyder denne skønne drink som velkomstdrink når vi får  gæster. Det  kan også være som forfriskning eller til en reception. Vi har også brugt den til at skåle i til konfirmationer, nytårs aften eller andre festlige lejligheder. Det er en skøn forfriskende drink til alle lejligheder.

Jeg håber at du vil nyder denne skønne og vidunderlige drink lige så meget som vi gør. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på drinks og cocktails her.
French 75
5 fra 1 stemme
Samlet tid 5 minutter
Antal 1 drink
Kalorier pr. portion 145

Udstyr

  • 1 champagneglas
  • 1 Shaker

Ingredienser

  • 2 store isterninger
  • 4 cl gin
  • 0,5 cl sukkersirup
  • 1,5 cl citronsaft - friskpresset
  • 1 skive citron
  • 10 cl mousserende vin - tør

Sådan gør du
 

  • Kom isterninger, gin, sukkersirup og citronsaft i din shaker. Ryst i 20 sekunder.
    Si over i champagneglasset. Top med den mousserende vin.
    Pynt med en skive citron.
    Server med det samme.

Tips og noter

  • Det skal selvfølgelig være en fransk mousserende vin for at navnet skal passe. Drinken bliver dog ikke dårligere af at bruge Cava eller Prosecco. Cava er fra Spanien, Prosecco er fra Italien og Champagne er fra Frankrig.
  • Står der "Brut" på din mousserende vin? Brut er det franske ord for tør. Derfor refererer brut til en tør mousserende vin. Brut er tør, skarp og sprød. Den passer fint til denne drink.

Næringsindhold

Serving: 1drinkKalorier: 145kcalKulhydrater: 7gProtein: 0.2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.01gNatrium: 10mgKalium: 113mgFiber: 1gSukker: 5gVitamin A: 4IUVitamin C: 13mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering