Stegte ris med karry er en utrolig nem og lækker hverdagsret. Det smager skønt og så er det rigtig nemt at lave. Server det sammen med lidt rejer eller stegt kylling, så har du et helt måltid. Nemt, lækkert, budgetvenligt og hurtigt. Perfekt til familien på farten.

Du kan tilsætte de grøntsager du ønsker til denne ret. Har du en favorit, så er det oplagt, at tilsætte den. Jeg foretrækker hvis grøntsagerne er skåret lidt småt. Rå grøntsager kommes på panden inden forårsløg og karry og steger 1-3 minutter inden forårsløg og karry tilsættes. Derefter følges opskriften.

Jeg håber, at du bliver glad for denne opskrift. Velbekomme.

 

Du finder flere budgetvenlige retter her.
Stegte ris med karry
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 379

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 3 stk æg
  • 1 spsk østerssauce - (kan erstattes af soyasauce eller 1 tsk salt)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • 3 stilke forårsløg
  • 90 g fine ærter - (1 dl)

Sådan gør du
 

  • Risene koges efter anvisningen på pakken. De skal derfter køle af. Du kan med fordel koge risene dagen i forvejen. Efter kogning skal risene køle af. Hvis du skal lave det med det samme, så kan du med fordel brede risene ud på et fad eller en tallerken. Så køler de af hurtigere.
  • Ris, æg og østerssauce røres sammen i en skål.
  • Forårsløgene renses. Roden skæres fra og kasseres. Resten skæres i små stykker. Stykkerne deles sådan at hvide dele er for sig og grønne dele er for sig.
  • Varm en sauterpande op til middel varme. Tilsæt olie og de hvide dele af forårsløgene og karry. Lad dem stege i 1-2 minutter.
  • Tilsæt ris/ægge-blandingen. Steg under omrøring i 5 minutter eller indtil æggene er tilbredt og risene er varme.
  • Tilsæt ærter. De kan sagtens tilsættes direkte fra frost. Steg videre 1 minut.
  • De grønne dele af. forårsløgene. drysses over umiddelbart inden servering.

Tips og noter

  • Du kan med fordel koge risene dagen i forvejen. (Eller 2-3 dage i forvejen). Risene opbevares i køleskabet indtil de skal bruges.
  • Du kan sagtens bruge fine ærter fra frost. De behøver ikke at optøes først.
  • Du kan krydre disse ris på mange måder. Jeg kan godt lide karry, men måske du fortrækker koriander, spidskommen eller noget helt tredje. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 379kcalKulhydrater: 65gProtein: 11gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.04gKolesterol: 123mgNatrium: 177mgKalium: 237mgFiber: 3gSukker: 2gVitamin A: 455IUVitamin C: 11mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering