Panang kylling er en helt fantastisk Thailandsk karryret, som er rig på smag, sprødhed og sødme.
I den klassiske Panang kylling er der mange forskellige smagsgivere, som ingefær og hvidløg, men traditionelt ikke mange grøntsager.
Vi har igennem længere tid prøvet at tilføje forskellige grøntsager. I denne opskrift får du vores bud på hvilke grøntsager som passer godt i en panang kylling. Men du kan roligt fjerne eller tilføje lige din ynglings grønsag.
Panang er en karrypasta og det er ikke det samme som rød karrypasta. Panang er sødere og mere tør. Man kan efterhånden købe det i de fleste større supermarkeder.
Du skal virkelig prøve denne ret, børn er generelt også rigtig glade for denne ret. Velbekomme.
Se flere opskrifter med kylling her.
Ingredienser
- 500 g Kyllingebryst - eller inderfilet
- 2 spsk panang karrypasta - (Karrypasta kan godt være lidt stærk. Hvis du ikke kan lide stærk mad, så nøjes med 1 spsk.)
- 1 spsk olie - smagsneutral, f.eks. rapsolie eller solsikkeolie.
- 1 løg - hakket
- 3 gulerødder - Skrællet og skåret i strimler
- 2 fed hvidløg - presset eller fint hakket
- 4 dl Kokosmælk - (svarer til en almindelig dåse)
- 1½ dl vand
- 2 spsk peanutbutter
- 1 spsk soyasauce
- 1½ tsk sukker
- 2 tsk citronsaft
- 150 g haricot verts - eller grønne bønner
- 125 g sukkerærter - hele
- 2 stk peberfrugt - Du kan selv vælge farven. Jeg brugte en blanding af flere farver og store og små snackpeberfrugter. De store skar jeg i strimler. De små skar jeg i ringe.
- 5 stk forårsløg - skåret i ringe
- salt
- peber
Sådan gør du
- Varm en stor tykbundet gryde op til middelhøj varme. Sautér løg i 1-2 minutter i olien. Tilsæt herefter gulerødder og kylling. Steg videre i 5-6 minutter.
- Tilsæt hvidløg og panang karrypasta. Steg videre i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu kokosmælk, vand, peanutbutter, soyasauce, sukker og citronsaft. Lad retten komme op at koge og lad den koge i 5 minutter.
- Tilsæt haricot verts og ærter og kog videre i 2-3 minutter.
- Smag til med salt og peber
- Tilsæt peberfrugt og forårsløg umiddelbart inden servering.
- Serveres sammen med ris. Velbekomme.
Tips og noter
- Når jeg skal skrue op på middelhøj varme på vores komfur, så stiller jeg komfuret på 7 ud af 9.
- Jeg tilsætter peberfrugt og forårløg til sidst. Det gør at peberfrugterne er sprøde. Hvis du tilsætter peberfrugterne tidligere sammen med gulerødderne, så bliver de sødere, da de bliver varmebehandlet i længere tid. Jeg foretrækker den lidt skarpere smag i både peberfrugter og forårløg og den sprødhed de tilfører til denne ret.
- Sautere betyder at man let bruner en fødevare i fedtstof i kort tid, ved middel eller høj varme, i en gryde eller på en pande. Ordet "sauter" kommer fra latin og betyder at hoppe eller danse. Når du sauterer f.eks. løg, så har de en tendens til at bevæge sig rundt eller hoppe og danse på bunden af gryden eller panden.
- Panang karrypasta er ikke det samme som almindelig rød karrypasta. Det adskiller sig bl.a. ved at indeholde knuste tørrede rejer, kafir limeblade og knuste peanuts.
- Panang karrypasta findes også i veganske udgaver, men de fleste indholder rejer.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
0 kommentarer