Honning/hvidløg marineret kylling er en opskrift som vi gang på gang vender tilbage til.
Selve marinaden smager virkeligt lækkert af både det søde fra honningen og det stærke fra hvidløget. Kyllingen bliver både smagfuld og saftig.
Vi serverer honning/hvidløg marineret kylling til, ovn kartofler eller ris.
Kyllingen smager også godt dagen efter, i en grøn salat.
Du finder flere opskrifter med kylling her.
Så leder du efter en opskrift som både store og små ville kunne lide, synes bestemt du skal prøve denne opskrift. Velbekomme.
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 3 spsk hvedemel
- 20 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1½ spsk æblecidereddike - hvilken som helst lys eller klar eddike kan anvendes.
- 1 spsk soyasauce
- 4 spsk honning
- salt
- peber
Sådan gør du
- Del kyllingebrysterne vandret. Sådan at et bryst bliver delt i to stykker der er lige så store som det hele bryst, men tyndere. Du gør det ved at lægge kyllingebrystet på et skærebræt og lægge din hånd oven op kyllingebrystet. Du fører nu kniven vandret gennem kyllingebrystet. Det giver en kortere stegetid og sikrer at det ikke bliver tørt.
- Del stykkerne endnu en gang. Denne gang dog bare på tværs, så du ikke har så lange stykker. Du skulle gerne have delt hvert kyllingebryst i 4 mindre stykker.
- Vend kyllingestykkerne i mel.
- Varm en pande op til middel varme. Smelt smøret på panden og kom kyllingen på panden. Steg kyllingen 2 minutter på hver side.
- Skær hvidløget i tynde skiver og kom på panden. Steg videre i 1 minut.
- Tilsæt eddike, soyasauce, honning, salt og peber. Steg videre til saucen tykner lidt. Velbekomme.
Tips og noter
- Serveres sammen med ris eller f.eks. sammen med pasta pesto eller kartoffelbåde
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig til vores nyhedsbrev.
0 kommentarer