Giv din stemme.
Krabbebisque er uden tvivl en af de mest elegante og smagfulde supper, man kan servere. Den cremede konsistens, den dybe, umamismag fra krabberne og den subtile sødme fra de medfølgende grøntsager skaber en helt unik smagsoplevelse.
At fange krabber kan være en sjov aktivitet for hele familien. Her er en simpel guide til, hvordan du kan gøre det:
Du skal bruge:
- En spand (med vand som du tager fra hvor krabberne fanges)
- En krabbestang (eller en snor med en klemme i den ene ende)
- Madding (fx påløg, pølse, fisk, muslinger eller andet, som krabberne kan lide – vi brugte spegepølse)
- Et net (kan være nyttigt, hvis krabberne er hurtige)
Sådan gør du:
Find et godt sted. Vi fangede krabberne ved en gammel badebro.
Monter maddingen: Sæt maddingen fast på klemmen i enden af din krabbestang.
Sænk stangen: Sænk forsigtigt stangen ned i vandet på et sted, hvor du tror, der kan være krabber. Lad stangen ligge i ro et øjeblik, så krabberne kan blive fristet af duften af maddingen.
Hiv forsigtigt op når du tror, at en krabbe har bidt på. Vær klar med nettet, hvis krabben slipper klemmen.Når du har fanget en krabbe, overfører du den forsigtigt til spanden med vand.
Krabberne er mest aktive omkring solopgang og solnedgang. Det er her det er nemmest at fange dem.
Vi fangede krabber ved solnedgang og opbevarede krabberne i spanden til næste dag. Vi stillede bare spanden i skyggen.
Det anslås at der er cirka 12 billioner (12.000.000.000.000) krabber i de danske farvande. Det svarer til at hele jordens befolkning kunne få 1.600 stk hver – og det er bare, hvis man kigger på antallet af krabber i Danmark. Så der er masser at tage af.
Er du klar til at forkæle dine smagsløg? Så kast dig ud i at lave din egen krabbebisque. Resultatet vil helt sikkert imponere både dig selv og dine gæster. Velbekomme.
Se flere opskrifter på suppe her.
Ingredienser
- 15-20 stk strandkrabber - afhængigt af størrelse
- 25 g smør
- 2 stk løg - groft hakket
- 4 fed hvidløg - groft hakket
- 2 spsk tomatpuré - koncentreret
- 2 dl æblejuice - eller hvidvin
- 1 spsk paprika
- 2½ liter vand
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk citronsaft
- salt
- peber
Sådan gør du
- Kog en stor gryde med vand.
- Når vandet spilkoger puttes krabberne i det kogende vand. Krabberne skal være levende, når de kommes i vandet. De dør i samme sekund de rammer vandet. Krabberne koges i 2-3 minutter.
- Krabberne tages op af vandet og lægges til side. Kogevandet kasseres.
- Smør, løg og hvidløg sauteres ved middel varme i en gryde.
- Krabberne halveres på langs og kommes i gryden. Lad dem stege i smørret i 4-5 minutter. Rør undervejs.
- Tilsæt tomatpuré, paprika og æblejuice. Lad det koge ind til en tyk sirup.
- Herefter tilsættes vand. Lad det hele simre i ca. 20 minutter.
- Suppen skal herefter sigtes. Hæld igennem en sigte eller et viskestykke over i en ren gryde. Krabber og grøntsager sigtes fra og kasseres.
- Kog derefter suppen i yderligere 30 minutter eller til der kun er ca. 1 liter tilbage.
- Tilsæt piskefløde, citronsaft og bring i kog.
- Smag til med salt og peber.
- Server med flütes. (se evt. noter for flere idéer)
Tips og noter
- Kom eventuelt lidt frisk chili i sammen med løg og hvidløg. Det giver en lækker krydret bisque.
- Server fx med:
- kogte pillede rejer
- frisk chili
- frisk basilikum
- frisk koriander
- fint snittet peberfrugt
- fint snittet forårsløg
- Bisque er en glat, cremet og krydret suppe af fransk oprindelse. Den er typisk baseret på en bouillon af krebsdyr. Bisque kan laves af hummer, jomfruhummer, krabber, rejer eller krebs. Den franske bisque er en af de mest populære skaldyrssupper. Dette er med god grund.
0 kommentarer