Parmesankylling aka “Chicken parm” er en lækker ret, der består af paneret kyllingebryst dækket af tomatsauce. Desuden bruges både mozzarella og parmesanost. Nogle gange toppes retten med enten skinke eller bacon. Retten kommer fra italienske indvandrere i USA i begyndelsen af ​​1900-tallet.

Dette er uden tvivl en af vores personlige favoritter. Det er en fantastisk ret, som er elsket af både børn og voksne. Det er en ret som kommer med vores varmeste anbefaling. 

Vi elsker denne ret og serverer den gerne med en lækker grøn salat og et lækkert flütes. 

Når man kigger på opskriften, så kan det måske virke som en mundfuld, men det er i virkeligheden en nem ret at lave. Jeg er sikker på, at den vil falde i manges smag. Måske er det også en af jeres nye favoritter. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Parmesankylling aka "Chicken parm"
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 1329

Ingredienser

Marinara sauce

  • 2 spsk olie
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 800 g flåede tomater
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Kylling

  • 800 g kyllingebryst
  • 1 dl hvedemel
  • 2 stk æg
  • 1 dl rasp
  • 50 g parmasan ost - fint revet
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • peber - friskkværnet
  • 3 spsk olie - smagsneutral
  • 30 g smør
  • 125 g mozzarella

Tilbehør

  • 500 g spaghetti
  • 100 g parmasan ost
  • 1 håndfuld basilikum - frisk

Sådan gør du
 

Marinara sauce

  • Olien varmes op i en gryde. Sauter løg og hvidløg i 2-3 minutter. De skal ikke tage farve.Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater, vand og basilikum og bring gryden i kog.
  • Tilsæt flåede tomater, basilikum oregano, sukker salt og peber og bring gryden i kog.
  • Lad saucen simre i 20-30 minutter.Smag til med sukker, salt og peber og lad saucen simre videre ved svag varme, indtil den skal bruges.
  • Smag til med sukker, salt og peber.

Kylling

  • Del kyllingebrysterne vandret. Sådan at et bryst bliver delt i to stykker der er lige så store som det hele bryst, men tyndere.
    Du gør det ved at lægge kyllingebrystet på et skærebræt og lægge din hånd oven op kyllingebrystet. Du fører nu kniven vandret gennem kyllingebrystet.
  • Kom melet ud på en tallerken.
    Æggene kommes i en dyb tallerken for sig og piskes sammen med gaffel.
    Rasp kommes i en tredje tallerken og blandes med revet parmasanost, paprika, salt og peber.
  • Kyllingefileterne vendes først i melet, derefter i æggene og til sidst i raspblandingen.
  • Kyllingefileterne steges i 2-3 minutter på hver side. Det er vigtigt ikke at stege dem for længe, da kødet ellers bliver meget tørt. De skal steges i rigeligt olie/smør ved middel varme. De skal have en flot gylden farve på begge sider.
  • Efter stegning lægges kyllingefileterne i et ildfast fad. Der kommes 1-2 spiseskefulde marinara sauce på hver kyllingefilet. Derefter fordeles mozzarella ovenpå.
  • Kyllingefileterne kommes i en forvarmet ovn i 20-30 minutter ved 200 ℃ varmluft. De tages ud når osten har fået en flot gylden farve.

Spaghetti

  • Spaghettien koges efter anvisningen på pakken.

Anretning

  • Spaghetti anrettes med marinara sauce, revet parmasanost og frisk basilikum. Et stykke parmasankylling serveres sammen med.

Tips og noter

  • Retten, også kendt som "chicken parm", stammer fra det nordøstlige USA fra italienske immigranter og blev en populær ret i restauranter, der serverede mad fra det italiensk-amerikansk køkken i 1950'erne. Hjemmeversioner voksede også i popularitet.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1329kcalKulhydrater: 129gProtein: 87gFedt: 50gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 13gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.4gKolesterol: 276mgNatrium: 2669mgKalium: 1592mgFiber: 8gSukker: 12gVitamin A: 1397IUVitamin C: 23mgCalcium: 761mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering