Spicy one pot med oksekød og hvidkål er en nem og lækker hverdagsfavorit. Det er en skøn ret med masser af smag. Sauteret oksekød fyldt med hvidkål og aromatiske krydderier.  

Prøv spicy one pot med oksekød og hvidkål for at opleve en lækker og nærende ret, der mætter længe.

Dette er en let ret at skabe og en velsmagende hverdagsret, der ikke går på kompromis med smagen. Den er perfekt til en travl hverdag, hvor der er fokus på smag og sundhed. Hjemme hos os er vi glade for denne ret. Den er elsket af både børn og voksne. Det er samtidig en god måde at få børn til at spise de grovere grøntsager. Jeg håber, at I vil nyde denne ret lige så meget som vi gør. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Spicy one pot med oksekød og hvidkål
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 535

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 450 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk hvidkål
  • 3 stk gulerødder
  • 5 dl bouillon - okse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 2 dl ris

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede grøntsagerne.
    På hvidkålen kasseres stokken og de yderste blade. Kålen snittes fint - i tynde strimler.
    Løget pilles og skæres i tern.
    Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
    Hvidløget pilles og skæres i små tern.
  • Varm er sauterpande op til middel varme. Steg løget i olien i 2 minutter.
  • Tilsæt oksekødet og brun det grundigt. Det tager typisk 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, kål og gulerødder. Lad det stege i 3-4 minutter.
  • Tilsæt bouillon, paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber. Lad retten komme i kog. Lad den koge i 5 minutter under låg.
  • Risene skylles i en si og tilsættes. Lad retten koge yderligere 15 minutter under låg. Kig til retten undervejs. Hvis der ikke er væde i panden, så tilsæt 1-2 dl vand. Den må ikke koge tør.
  • Efter retten har kogt skal den hvile. Tag gryden af varmen og lad den hvile i 15 minutter. Stadig med låg på.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge andre grøntsager i denne ret. Prøv med forskellige rodfrugter. De tilsættes sammen med gulerødderne.
  • Du kan sagtens bruge spidskål istedet for hvidkål. Kogetiden er en anelse kortere. Du kan derfor tilsætte risene samtidig og derved spare 5 minutter på kogetiden.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 535kcalKulhydrater: 46gProtein: 26gFedt: 27gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 932mgKalium: 883mgFiber: 6gSukker: 7gVitamin A: 8795IUVitamin C: 47mgCalcium: 127mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering