Vodka Ginger er en lækker og forskriskende drink med vodka, limesirup og ginger ale, der hældes over isterninger og pyntes med lime og mynte. 

Ginger Ale og Ginger Beer er ikke det samme. Ginger beer eller ingefærøl laves ved at gære frisk ingefær og sukker. Ginger ale gæres enten med valle eller laves ved at blande danskvand med  ingefærsirup. Dette gør at ginger beer har en stærkere smag og duft end ginger ale, som har en tendens til at smage mere sirupsagtigt. Ginger beer indeholder ofte alkohol, det gør ginger ale ikke.

Vodka ginger er en lækker forfriskende, syrlig og let krydret cocktail. Den er perfekt til alle lejligheder og er nem at lave. Det er en drink der minder meget om “Moscow Mule”, som er lavet med ginger beer i stedet for ginger ale. Det gør vodka ginger mindre krydret og lidt mindre kulsyreholdig. Det er derfor en lidt lettere drink. Jeg håber, at du kan lide den. Det er hvertfald en af vores favoritter. Velbekomme. 

 

Se flere opskrifter på drinks her.
Vodka Ginger
5 fra 1 stemme
Samlet tid 5 minutter
Antal 1 drink
Kalorier pr. portion 185

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 2 cl limesirup
  • 12 cl ginger ale
  • isterninger
  • ¼ stk lime
  • 1 kvist mynte - frisk

Sådan gør du
 

  • Kom isterninger i et highballglas efterfulgt af vodka og limesirup. Top med ginger ale. Pynt med en skive lime og lidt mynte.

Tips og noter

  • Ginger Ale og Ginger Beer er ikke det samme. Ginger beer eller ingefærøl laves ved at gære frisk ingefær og sukker. Ginger ale gæres enten med valle eller laves ved at blande danskvand med  ingefærsirup. Dette gør at ginger beer har en stærkere smag og duft end ginger ale, som har en tendens til at smage mere sirupsagtigt. Ginger beer indeholder ofte alkohol, det gør ginger ale ikke.
  • Det er en drink der minder meget om “Moscow Mule”, som er lavet med ginger beer i stedet for ginger ale. Det gør vodka ginger mindre krydret og lidt mindre kulsyreholdig. Det er derfor en lidt lettere drink.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 185kcalKulhydrater: 26gProtein: 0.2gFedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.02gNatrium: 23mgKalium: 36mgFiber: 1gSukker: 25gVitamin A: 51IUVitamin C: 5mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering