Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Sprøde kyllingestrimler er den perfekte kombination af saftig kylling og en sprød, lækker skorpe. Disse strimler af kyllingebryst dyppes først i en let og luftig tempuradej, vendes derefter i knuste cornflakes og frituresteges til gylden perfektion.

Med sprøde kyllingestrimler kan du nyde en snack, der er både knasende og saftig. Tempura-dejen giver en let og sprød overflade, mens cornflakesene tilføjer ekstra crunch. Den saftige kylling indeni forbliver mørt og velsmagende, hvilket gør denne ret til en favorit hos både børn og voksne.

Server dine sprøde kyllingestrimler med en række dipsaucer, som sød chilisauce eller aioli, for at fuldende oplevelsen. Perfekt til fester, som en del af en buffet eller som en lækker aftensnack. Prøv dem, og lad dig forføre af den uimodståelige kombination af teksturer og smag. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med kylling her.
Sprøde kyllingestrimler
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 441

Ingredienser

Kød

  • 500 g kyllingebryst

Tampuradej

  • dl hvedemel
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 tsk salt - fint
  • dl danskvand

Øvrige

  • 2 dl cornflakes

Friturestegning

  • ½ l olie - raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingestykkerne i passende stykker.
  • Cornflakes hældes ud på en tallerken.

Tempuradej

  • Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Brug gerne et piskeris. Rør til en ensartet masse uden klumper.

Friturestegning

  • Hæld olie en en lille gryde eller kasserolle. Du skal have 5-7 cm olie. Jeg brugte ca. ½ liter i en lille kasserole. Du kan også bruge en frituregryde, hvis du har en.
  • Olien varmes op til ca. 190 ℃. Brug gerne et termometer. Ellers kan du prøve med et lille stykke fars. Hvis det bobler omkring farsen, så er olien tilpas varm.
  • Kyllingestykkerne dyppes i tempuradejen, derefter i cornflakes og kommes derefter i den varme olie. De skal friteres i ca. 4-5 minutter. Jeg havde 4-5 i gryden ad gangen. Gentag dette, indtil du har brugt alt kyllingen.
  • Hav gerne en tallerken klar med køkkenrulle eller fedtsugende papir og kom de færdige kyllingestykker på.
  • Serveres varme.

Tips og noter

  • Når man fritturesteger et det en god idé at have et låg liggende klar. Det skal være et låg det slutter tæt på gryden med olie. Hvis olien bliver for varm og der går ild i olien, så slukker man ilden ved at komme låg på og slukke for varmen. - Man må under ingen omstændigheder komme vand på. 
  • Istedet for danskvand i tempuradejen kan du bruge øl.
  • Man kan også bruge almindeligt vand. Det giver dog ikke helt samme sprøde resultat.
  • Kom 2-3 spsk vodka i tempuradejen for ekstra sprødhed.
  • For at forhindre at kyllingestykkerne sætter sig fast i kurven i en frituregryde, så kan man dyppe halvdelen af stykkerne ned i olien og lad den sætte sig i et par sekunder før man slipper den helt i. Det gør at tempuradejen størkner lidt og derved ikke sætter sig fast. I en gryde behøver man ikke dette.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 441kcalKulhydrater: 65gProtein: 34gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 1630mgKalium: 580mgFiber: 3gSukker: 3gVitamin A: 859IUVitamin C: 7mgCalcium: 81mgJern: 10mg
Udskriv opskrift

2 Kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering