Spaghetti Bolognese er en forrygende nem og lækker ret. Det er klart en favorit i mange hjem. Det er det også i vores hjem. Vi elsker pastaretter. Denne skønne ret har sit navn efter byen Bologna i det centrale Italien. Denne opskrift har jeg fået fra en en kok i Bologna. Det er derfor en autentisk opskrift. 

I denne opskrift bruger jeg vand til at opbygge saucen. Der er mange som bruger rødvin i stedet for vand. Det giver saucen en rigere og rundere smag. Det skal selvfølgelig være en italiensk vin. Gerne en vin fra Emilia-Romagna-regionen, hvor Bologna ligger.

Du kan sagtens bruge nogle krydderurter. Det er meget normalt at bruge rosmarin i denne sauce.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift. Velbekomme.

 

Se flere pastaretter her.
Spaghetti Bolognese
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 839

Ingredienser

Sauce

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 stk gulerødder
  • 200 g hakket svinekød
  • 200 g hakket oksekød
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl tomatpassata
  • 3 stk laurbærblade
  • salt
  • peber

Pasta

  • 500 g spaghetti - Gem lidt af kogevandet

Sådan gør du
 

Sauce

  • Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern.
  • Varm et stor tykbundet gryde op til medium varme og tilsæt olie og grøntsager. Lad grøntsagerne stege i 4 minutter. Rør et par gange undervejs.
  • Kom det hakkede kød i og steg videre til det er brunet.
  • Kom herefter tomatpuré, passata, laurbærblade og 1-2 dl vand i gryden.
  • Lad saucen koge og og skru ned til lav varme. Den skal holdes lige på eller lige under kogepunktet. Lad nu saucen simre i 1½ - 2 timer. Rør i saucen undervejs. Hver gang saucen koger tør eller næsten tør tilsættes 1-2 dl vand.
  • Lige inden servering kommes 2-3 dl kogevand fra spaghettien ned i saucen. Den skal være kogt næsten tør inden kogevandet tilsættes.
  • Smag til med salt og peber

Pasta

  • Spaghetti koges efter anvisning på pakken. (Lidt af kogevandet gemmes til saucen)

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge hakket kalv og flæsk eller rent hakket oksekød.
  • Der er mange som bruger rødvin istedet for vand. Det giver saucen en rigere og rundere smag. Det skal selvfølgelig være en italiensk vin. Gerne en vin fra Emilia-Romagna-regionen, hvor Bologna ligger.
  • Du kan sagtens bruge nogle krydderurter. Det er meget normalt at bruge rosmarin i denne sauce.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 839kcalKulhydrater: 106gProtein: 35gFedt: 30gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 72mgNatrium: 709mgKalium: 1004mgFiber: 7gSukker: 9gVitamin A: 7991IUVitamin C: 11mgCalcium: 82mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering