Pirogger med hakket oksekød og spinat er en utrolig lækker snack. Vi bager ofte disse til madpakken, eller som frokost snack hvis vi skal på tur.

Pirogger kommer oprindelig fra Rusland. De består af en bagt dej med enten sødt eller krydret fyld. De kan laves med mange forskellige slags fyld. Det kan f.eks. være kød, fisk, skaldyr, ost, æg eller svampe. Retten er meget almindelig i det østeuropæiske køkken.

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter på snacks her.
Pirogger med hakket oksekød og spinat
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 14 stk
Kalorier pr. portion 270

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel

Fyld

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 100 g spinat
  • 3 spsk tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g ærter
  • peber
  • salt

Pensling

  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

Dej

  • Opløs gæren i lunkent vand.
  • Resten af indgredienserne blandes i og dejen æltes godt igennem. En gærdej som denne bør æltes i mindst 10 minutter. Jeg gjorde det på en røremaskine. med dejkrogen. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan du sagtens ælte den med hænderne på bordpladen.
  • Stil dejen til hævning i en skål. Læg et viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i 1½ -2 timer.
  • Dejen slåes ned og deles i 14 lige store stykker.
  • Hvert stykkke rulles ud til små runde pizzabunde på et meldrysset bord. Jeg plejer at bruge en kagerulle. De skal have en diameter på ca. 15-18 cm.

Kødsauce

  • Løget pilles og skæres i tern.
  • Steg løget i olie ved middel varme i en gryde i 1-2 minutter.
  • Kom kødet i gryden og steg videre, indtil kødet har fået farve. Til at starte med kan der trække lidt vædske ud af kødet, men det fordamper og kødet burde tage farve. Pas på det ikke brænder på.
  • Tilsæt spinat, tomatpure, hvidløg, paprika, chilipulver, salt og peber. Rør saucen sammen. Lad den stege i 4-5 minutter.
  • Tilsæt ærter og steg videre i 1 minut.
  • Smag til med salt og peber.

Samling

  • Fordel lidt sauce på halvdelen af hvert dejstykke.
  • Fold hvert dejstykke sammen som en halvmåne. Pres den buede kant sammen med en gaffel eller fingerene.
  • Ægget piskes let sammen med en gaffel. Pensl piroggerne med æggemassen. Det giver en gylden overflade.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 15-17 minutter.

Tips og noter

  • Jeg har brugt spinat og ærter i denne opskrift. Du kan sagtens bruge andre grøntsager. Prøv f.eks. med revet gulerod, lidt bladselleri, champignoner, peberfrugt. Du kan bruge lige den grøntsag som du bedst kan lide.
  • Du kan også komme en anelse ost i. Det bliver de kun bedre af.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 270kcalKulhydrater: 32gProtein: 11gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 32mgNatrium: 297mgKalium: 278mgFiber: 3gSukker: 3gVitamin A: 1072IUVitamin C: 6mgCalcium: 52mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering