Skipperlabskovs er en gammel dansk ret. Den består primært af oksekød og kartofler. Det er en rigtig herreret. 

Her i efteråret er der ikke noget bedre end en dejlig dag i naturen. Uanset om det er en jagttur, en fisketur eller man har været i skoven og samle kastanjer. Efter sådan en tur så er det rigtig rart at komme ind og få varmen. Der er ikke nogen bedre både at få varmen på end ved at dele et lækkert varmt måltid. Her kan mange af de klassiske danske retter noget. Noget som andre retter ikke kan. Man kan mærke, at de er lavet til det danske klima og det danske vejr.

Her får du vores opskrift på den klassiske danske ret skipperlabskovs. Labskovs er et gammelt dansk ord for stuvning. Retten har fået navnet, da retten har lidt konsistens som en stuvning. Skipper er da det er en ret som ofte blev spist til søs. Der brugte de saltet kød, da det kunne holde sig længere. Det er en skøn efterårs og vinterret. Velbekomme.

 

Du finder flere klassiske danske retter her.
Skipperlabskovs
5 fra 1 stemme
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 897

Ingredienser

Skippelabskovs

  • 750 g Oksekød - Oksebov, oksebryst eller oksetykkam
  • 20 g smør
  • 2 stk løg
  • 1 L bouillon - lys bouillon - f.eks. hønse- eller grøn
  • 4 stk laurbærblade
  • kg kartofler - Gerne melede kartofler, der egner sig til at koge ud

Anretning

  • 50 g smør
  • 1 bundt purløg
  • 8 skiver rugbrød
  • 16 skiver syltede rødbeder
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Oksekødet skæres i tern (2x2 cm). Der må gerne sidde lidt fedt ved, men ikke for meget.
    Kødet kommes i en gryde og dækkes med vand. Giv kødet et kort opkog. Der vil samle sig en masse skum på overfladen.
    Kom nu kødet i en sigte og skyl det i koldt vand, til der ikke er mere skum.
  • Løgene pilles og skæres groft ud.
  • 20 g smør smeltes i en tykbundet gryde ved middel varme. Løgene kommes ved og steger i 1-2 minutter. De skal blive blanke, men må ikke tage farve.
  • Det blancherede kød kommes i gryden sammen med bouillon, peberkorn og laurbærblade. Lad det hele koge under låg i ca. 1 time.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i tern og kommes i gryden.
  • Lad retten koge videre ved svag varme og under låg i ca. 30 minutter.
  • Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge i yderligere ca. 30 minutter eller til kartoflerne begynder at koge ud. Meningen er, at kødet skal ligge i en lind kartoffelmos med hele stykker af møre kartofler.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server rygende varmt med smørklat, purløg, rødbeder og rugbrød .

Tips og noter

  • Vi bruger oksebov, oksebryst eller oksetykkam til denne ret. 
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på de sociale medier.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 897kcalKulhydrater: 105gProtein: 59gFedt: 27gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 154mgNatrium: 2172mgKalium: 2611mgFiber: 14gSukker: 10gVitamin A: 581IUVitamin C: 81mgCalcium: 178mgJern: 10mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *