Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Othellolagkage er en klassisk dansk dessert, der imponerer med sin lækre kombination af smagsnuancer og teksturer. Denne lagkage består af lag af luftige lagkagebunde, fyldt med en cremet vaniljecreme og syltetøj, toppet med et tykt lag chokoladeglasur og marcipan på siden.

Når du laver Othellolagkage, begynder du med at bage de luftige lagkagebunde, som danner grundlaget for denne udsøgte dessert. Du kan også sagten købe færdige lagkagebunde for nemheds skyld. Herefter piskes en fyldig vaniljecreme, der smøres generøst mellem bundene sammen med et lag syltetøj for at give et sødt og syrligt twist.

Othellolagkagen toppes med en blank chokoladeglasur, der giver kagen dens karakteristiske udseende og rige smag. Afslutningsvis vikles marcipan rundt i siden og kagen pyntes med hindbær. Denne kage er perfekt til festlige lejligheder eller når du vil forkæle dine gæster med noget helt særligt. Othellolagkage er en tidløs favorit, der altid vækker glæde og begejstring. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på kage her.
Othellolagkage
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 1 lagkage
Kalorier pr. portion 5553

Ingredienser

  • 3 stk lagkagebunde
  • 100 g makroner
  • 6 spsk hindbærmarmelade
  • 300 g marcipan
  • 5 dl piskefløde

Kagecreme

  • 1 stk æg
  • 2 spsk sukker
  • tsk hvedemel - eller maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • dl mælk

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 2-3 spsk vand

Pynt

  • 100 g hindbær

Sådan gør du
 

Kagecreme

  • Pisk det hele æg godt med sukker og vaniljesukker. Pisk melet i. Bland det med den kolde mælk.
  • Bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
  • Rør af og til i cremen under afkølingen.
  • Piskefløden piskes til en let flødeskum.
  • Halvdelen af den piskede fløde vendes med den afkølede kagecreme.

Glasur

  • Ingredienserne røres sammen i en lille skål.

Samling

  • Makronerne knuses let. Der må gerne være nogle lidt store stykker.
  • Kagen samles i denne rækkefølge (fra bunden og op):
    1. Lagkagebund.
    2. 3 spsk hindbærmarmelade.
    3. Alle makronerne.
    4. Halvdelen af kagecremen.
    5. Lagkagebund.
    6. 3 spsk hindbærmarmelade.
    7. Resten af kagecremen.
    8. Lagkagebund.
    9. Glasur
  • Marcipan rulles ud til en strimmel, der passer til kagens højde og bredde. Vores var 7x65 cm. Sæt marcipanbåndet rundt om kagen.
  • Pisk en luftig flødeskum og fyld den i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt til sidst kagen med flødeskum langs kanten og friske hindbær.

Tips og noter

  • Man kan med fordel bruge en kagering, når man samler kagen. Sæt en kagering på 20 cm i diameter på et stykke bagepapir og kom kageplast indvendigt langs kanten. Det giver en kage med mere lige kanter. Kageringen fjernes inden man kommer marcipan på kagen.
  • Vi har pyntet med en anelse fryseetørrede hindbær sammen med de friske hindbær.
  • Denne Othellolagkage passer til 10-12 personer.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 5553kcalKulhydrater: 675gProtein: 89gFedt: 292gMættet fedt: 137gFlerumættet fedt: 25gEnkeltumættet fedt: 106gTransfedt: 0.3gKolesterol: 782mgNatrium: 484mgKalium: 2389mgFiber: 28gSukker: 509gVitamin A: 8351IUVitamin C: 41mgCalcium: 964mgJern: 12mg
Udskriv opskrift

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering