Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Kyllingebryst i airfryer er en nem og sund løsning, når du vil have saftigt kød med en sprød overflade uden at bruge for meget tid i køkkenet. Airfryeren sørger for en jævn tilberedning, der bevarer saft og kraft i kødet, mens du slipper for unødvendig fedt.

For at tilberede det perfekte kyllingebryst i airfryer starter du med at krydre kødet. En simpel blanding af salt, peber, paprika og lidt hvidløgspulver er altid et sikkert valg, men du kan også eksperimentere med andre krydderier som rosmarin eller chili. Pensl gerne kyllingebrystet med lidt olie for at fremhæve smagen og sikre en gylden overflade.

Tilberedningen tager kun 12-18 minutter ved 180 grader, afhængigt af størrelsen på kyllingebrystet. Vend det eventuelt halvvejs for at sikre, at det bliver lækkert og mørt på begge sider. Når kødet er færdigt, kan du lade det hvile et par minutter, så safterne fordeles jævnt.

Kyllingebryst i airfryer er perfekt til både hverdag og gæstemiddage. Server det med en frisk salat, ris eller bagte grøntsager for et komplet og nærende måltid. Det er både hurtigt, sundt og utrolig velsmagende. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til airfryer her.
Kyllingebryst i airfryer
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 300

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 spsk olie - til stegning
  • ½ tsk salt - fint
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Gnid kyllingebryst med olie. Drys med salt og peber. Krydr evt. med kyllingekrydderi, paprika eller et andet krydderi.
  • Læg kyllingebryst på risten i airfryeren.
  • Steg i airfryeren ved 180 ℃ i 16-18 minutter. (Se noter)
  • Lad kyllingebrystet hvile i 10-15 minutter inden det skærres ud.

Tips og noter

  • Gnid evt. med lidt krydderier inden stegning. Vi kan godt lide at bruge kyllingekrydderi, allround eller en blanding af paprika og hvidløgspulver. Vi tilsætter det sammen med salt og peber. Brug nogle af dine yndlingskrydderier.
Herunder kan du se ca. stegetider ud fra størrelsen på brystet:
  • 110-150 gram - 13-15 minutter.
  • 200-250 gram - 18-20 minutter.
  • 300 gram - 25-28 minutter.
Brug eventuelt et stegetermometer. De færdige når du har en kernetemperatur på 70 ℃.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 300kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 50gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 151mgNatrium: 569mgKalium: 877mgFiber: 0.1gSukker: 0.003gVitamin A: 72IUVitamin C: 3mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering