Kartoffelsalat med karry er en virkelig lækker kold kartoffelsalat. Den er perfekt til sommerens grillhygge på terrassen eller i haven. Vi laver denne kartoffelsalat flere gange hen over sommeren. Det er virkelig lækkert.
Vi elsker at lave denne kartoffelsalat til gæster. Det er perfekt, da den kan laves i forvejen. Det betyder, at vi kan hygge sammen med gæsterne i stedet for at bruge tid i køkkenet. Vi opbevarer den blot i køleskabet og så tager vi den ud en halv time inden vi spiser, så den ikke er køleskabskold. Denne kartoffelsalat med karry er perfekt som tilbehør til pølser, grillet kylling, hot wings, ribs og meget mere.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter med kartofler her.
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 1 kg kartofler
- 2 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 1 tsk citronsaft
- ½ lille løg - fint hakket
- 2 tsk karry
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og koges. De afkøles derefter i køleskabet.
- Creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft samt det hakkede løg blandes i en skål.
- Smag til med karry, salt og peber.
- Kartoflerne skæres i stykker og vendes i dressingen. Det gør ikke så meget, hvis dressingen virker lidt tynd. Den tykner i køleskabet.
- Lad kartoffelsalaten hvile et par timer i køleskabet inden servering.
Tips og noter
- Kartoffelsalaten kan serveres direkte efter tilberedning. Vi foretrækker at lade kartoffelsalaten hvile et par timer i køleskabet. Det giver en tykkere dressing og bedre smag.
- Den smager dejligt til f.eks. lune frikadeller, stegt kylling eller pølser.
- Pynt evt. med lidt purløg.
0 kommentarer